Zavřít reklamu

Apple U2 cover - iconRuský politik Alexander Starovoitov vydal prohlášení, ve kterém obviňuje Apple za šíření gay porna mezi nezletilé. Podle něj se toho Apple dopustil tak, že mezi své uživatel šířil zdarma album U2. Apple totiž v rámci spolupráce se skupinou uvolnil na podzim minulého roku album Songs of Innocence všem svým zákazníkům, tedy několika milionům, zdarma a album se samozřejmě dostalo i k nezletilým. Navíc, jak už je známo, album bylo všem majitelům jablečných zařízení v podstatě vnuceno do iTunes knihovny a zpočátku jej bylo těžké odstranit.

Nejde však samozřejmě o texty v písních, jako o samotný cover alba. Na něm totiž člen skupiny Larry Mullen Jr. objímá svého 18ti letého polonahého syna. Podle U2 se však samozřejmě nejedná o nic zaměřeného na zmíněnou tématiku, ale jde o metaforu k „udržet svojí vlastní nevinnost je mnohem těžší, než udržet nevinnost někoho jiného.“ To však pravicově orientovaného politika ze strany LDPR nezajímá a pokud bude Applu prokázána vina, tak musí buďto ukončit svojí působnost v Rusku na 90 dní nebo zaplatit pokutu jeden milion rublů (471 964 Kč).

Celkově však v Rusku berou náklonost ke stejnému pohlaví, zejména u můžu, velice nelibě. Poté, co se Tim Cook přiznal, že je hrdý na to, že je gay, tak jeden z tamních politků prohlašoval, že by se měl upravit zákon, aby Apple nemohl působit už vůbec v této zemi. To se prozatím samozřejmě nepovedlo, ale byla svržena socha na památku Steva Jobse a následně byla rozprodána.

CDvi3boVIAAVlB9

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.