Zavřít reklamu

Apple je naozaj jednou z mála spoločností, ktoré, dá sa povedať, až priveľmi dbajú na to, aby ich produkty neboli nijak spájané s násilným či sexuálnym obsahom. Práve to spomínané násilie sa dostalo aj na obal nového albumu českej skupiny Monkey Business, ktorý nesie názov Happiness of Postmodern Age. A keďže Apple nechce násilie nijakým spôsobom propagovať, spoločnosť odmietla zverejniť album v ponuke iTunes Store a požaduje od skupiny, aby obal zmenila, pretože useknutá hlava je násilná a nevhodná pre rodiny.

„Z iTunes nám odkázali, že buď obal zmeníme, alebo sa u nich album ponúkať nebude, pretože porušuje pravidlá,“ tvrdí Michal Koch zo spoločnosti Supraphon pre portál idnes.cz. Kapela na pôvodnom obale totiž zachytávala templárskeho rytiera s useknutou hlavou v ruke, a keďže toto je prejav násilia, na iTunes bude obal dostupný v špeciálnej podobe, v ktorej rytier drží rugby loptu. Dôvod, prečo sa kapela rozhodla obdariť templára loptou, je ten, že v booklete albumu sa nachádza príbeh o rytierovi hrajúcom americký futbal.

  

„V dnešnej dobe explicitných fotiek a klipov speváčok, ktoré vyzerajú, akoby ich režíroval Robert Rosenberg, nerozumiem tomu, že niekoho môže evidentne umelá useknutá hlava vôbec pohoršovať,“ tvrdí pre idnes.cz frontman Monkey Business Matěj Ruppert. Samotný album sa začne predávať 8. marca, predobjednať si ho však môžete už teraz

*Zdroj: idnes.cz

Dnes nejčtenější

.