Zavřít reklamu

Macbook air 12Jak už bývá zvykem, v momentě, kdy Apple představí nějakou novinku, začnou ostatní výrobci produkovat různá srovnání s jablečnou novinkou samozřejmě ve prospěch svých produktů. Vždy zmíní pouze jen to, co mám jejich produkt navíc, čeho má více, čeho naopak méně samozřejmě ve prospěch a mnohdy také, že je levnější. O negativech se samozřejmě nemluví. Není tomu jinak ani nyní s novým tenkým MacBookem s Retina displejem, který Apple představil minulé pondělí na své konferenci.

Na známé sociální síti Twitter se objevilo několik příspěvků od výrobců jako Asus, Lenovo či Dell, kteří si okmažitě nový MacBook zvolili jako svůj cíl pro porovnání s některým ze svých počítačů. Mnohdy jde ještě o tenčí ultrabooky, než je novinka od Applu a samozřejmě nabízí více portů, což je celkem snadné, jelikož nový MacBook má pouze jeden respektive dva, pokud počítáme i s jack konektorem.

ASUS
Prvním výrobcem je Asus, který vyzdvihuje svůj ZenBook UX305, který je ještě tenčí, než MacBook a za poloviční cenu. Musím přiznat, že tento notebook je opravdu pěkný kousek, co se designu týče a dokonce také nemá větráček. To však mnohdy poznáte, jelikož v recenzích se dočtete, že se ZenBook UX305 přehřívá a to někdy doopravdy hodně. Navíc Asus slibuje u tohoto ultrabooku 10h výdrž na baterii, na tuto hodnotu se však nemáte šanci dostat, maxímálně na 8,5 hodiny bez Wi-Fi a s 50% jasem. Apple u sého nového MacBooku slibuje také 10h výdrž, ale jak víme, tato hodnota platí a v případě MacBooku Air se dostanete i vyšší, než slibovanou.

Lenovo
Dalším výrobce je Lenovo. Ten se chlubí, že jeho Yoga 3 Pro je opět tenčí, nabízí 2 USB 3.0 porty, má větší rozlišení displeje, který je dokonce dotykový a nakonec třemi možnostmi použití ultrabooku. Co se týče té poslední výhody, tak osobně bych si MacBook nepostavvil klávesnicí nebo o hrany do tvaru stanu.

DELL
Nakonec tu máme Dell. Ten se pochlubil svým Dell XPS 13, jehož displej má 5,7M pixelů, což je o 2M více, než nový MacBook. Dell XPS 13 sice vypadá pěkně, ale váhou, tloušťkou, ani výdrží na baterii se nemůže novému MacBooku rovnat. Cena přitom není o nic nižší, než v případě novinky.

 

ASUS ZenWatch
Asus se během týdne pochlubil ještě jednou, ale tentokrát zaútočil na hodinky Apple Watch. Naproti nim totiž vyzdvihoval svoje chytré hodinky ZenWatch, které se prodávají za necelých $200, což je skoro o polovinu méně, než startovací cena Apple Watch. Díky tomuto příspěvku víme, že Asus nějaké chytré hodinky vůbec vyrábějí.

*Zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.