Zavřít reklamu

Zatímco Apple se chystá na uvedení smartphonu, který půjde bezdrátově nabíjet, Dell ho předběhl. Akorát svým zákazníkům nenaservíroval telefon s touto vychytávkou, ale rovnou notebook. Nový Latitude 7285 je vůbec prvním laptopem světa s bezdrátovým nabíjením.

Elegantní a zároveň decentní design z notebooku dělá ideální alternativu MacBooku Pro pro ty, kteří si na jablečné železo příliš nepotrpí. Na rozdíl od strojů od Applu jde o zařízení 2v1, po odejmutí monitoru z klávesnice se z něj stane tablet. V kombinaci se správnou klávesnicí lze navíc bezdrátově nabíjet, s touto mašinkou se tak obejdete bez jakýchkoliv kabelů.

Celá věc funguje stejně jako bezdrátové nabíjení u smartphonů. Ke klávesnici s touto funkcionalitou budete potřebovat ještě speciální podložku, která baterii notebooku bude krmit. Zatím se neví, jak dlouhou dobu proces zabere, ale o žádnou bleskovou akci zřejmě nepůjde.

Dell nabízí Latitude 7285 v základu bez klávesnice, stejně jako tomu je u Surface Pro od Microsoftu. Jestliže chcete ze zařízení plnohodnotný počítač, obyčejná klávesnice vás vyjde na 250 dolarů (5 700 korun), ta „nabíjecí“ má pak cenovku 550 dolarů (12 500 korun).

Samotné zařízení začíná na 1 750 dolarech, což je přibližně 40 tisíc korun. V amerických poměrech je to o něco méně než cena MacBooku Pro s Touch Barem, přičemž oba stroje mají srovnatelné specifikace, včetně procesoru Intel Core i5 a 8 GB RAM.

dell-fb

zdroj fotografií: cnet

Dnes nejčtenější

.