Zavřít reklamu

Xbox 360Už pred niekoľkými rokmi začali Microsoft aj Sony ponúkať hráčom rôzne výhody v prípade, že si predplatili prémiové účty PSN alebo Xbox Live. Obe firmy potom začali ponúkať hráčom zaujímavú výhodu, predplatitelia totiž dostávali zadarmo hry v hodnote niekoľkých stoviek eur a ušetrili tým riadnu čiastku, keďže ročné predplatné stojí zhruba 50€ u oboch. Program rozdávania hier poctivým predplatiteľom sa preniesla aj na Xbox One a PlayStation 4, ale počas prvého roku existencie oboch konzol sa rozdávali len indie hry alebo arkády s grafikou v duchu 80-tych rokov.

Po roku sa už ale situácia mení a Microsoft hodlá počas tohto mesiaca rozdávať predplatiteľom Xbox Live Gold detektívku D4: Dark Dreams Don’t Die. Čo je na tom také prekvapivé? Že hra stála v obchodoch až 60€ a tak je to prvá AAA hra, ktorú si môžu vychutnať predplatitelia aj po skončení ich predplatného. Bohužiaľ, narozdiel od Xbox 360 sa pravidlá trochu zmenili a hry, ktoré si stiahnete vrámci predplatného, môžete hrať len s aktívnym predplatným Xbox Live Gold, podobne ako je to v prípade PSN. Ale o čom je vlastne D4? Je to detektívna adventúra s kreslenou grafikou (podobnou tej v hre Walking Dead), v ktorej sa vžijete do role detektíva so schopnosťou cestovať v čase. Vďaka tejto schopnosti teda dokážete vyriešiť vraždu svojej manželky a dokážete jej predísť. Hra má 8,81 GB, čo je pomerne málo v porovnaní s ostatnými next-gen hrami.

Používatelia Xbox 360 pre zmenu v prvej polovici mesiaca dostanú závody MX vs ATV Alive, v ktorých sa proti sebe postavia krosové motorky a štvorkolky na niekoľkých terénnych tratiach. Hra je ako stvorená pre fanúšikov motocrossu, ktorí môžu očakávať prítomnosť realistického fyzikálneho enginu. Ten môžu uplatniť jednak v singleplayerovej časti a potom aj v multiplayerovej, kde sa môžete postaviť proti hráčom z celého sveta. V druhej polovici mesiaca si na svoje prídu hlavne fanúšikovia RPG, keďže už 16.1. vystrieda závodníkov druhý Zaklínač. Druhú časť mesiaca je preto treba začať sťahovať The Witcher 2: Enhanced Edition od poľského CDProjekt. Druhé pokračovanie mimoriadne obľúbenej RPG zaiste poteší, zvlášť keď budúci mesiac vychádza tretí diel.

Dnes nejčtenější

.