Zavřít reklamu

Imagine-a-battery-for-your-phone-that-will-charge-to-70-full-in-two-minutes-and-last-for-20-yearsPre niekoho je najstresujúcejšie obdobie Vianoc a hlavne výber darčekov. Nechceme v rodine zas skončiť klasicky ponožkami, pyžamom, kravatou a podobnými blbosťami (napr. kozmetikou). Osobne uprednostňujem nejaké praktické darčeky. Jedným z týchto darčekov sú powerbanky. Je to tak univerzálny darček, že nikoho neurazíme, môžme obdarovať kohokoľvek (aj obchodného partnera) a navyše to nestojí majlant. Čo je vlastne ten powerbank?

Powerbank je vlastne sklad záložnej energie pripravený na použitie kedykoľvek pre zariadenia ktoré sa dajú nabíjať pomocou USB konektora. Hlavne sa využíva na mobilné telefóny, ktoré pri intenzívnom používani často krát nevydržia fungovať celý deň. Príkladov sa nájde viac. Navigácie, mp3/mp4 prehrávače, fotoaparáty, hodinky, tablety, prenosné hracie konzoly, elektronické cigarety, … Príp. stačí že človek celý deň cestuje, alebo je dlhšie bez prístupu k elektrickej energii a takúto vecičku ocení.

OK. Tomu rozumiem. Je používanie aj pre analfabetov?
Áno, je to tak jednoduché ako samotné nabitie zariadenia. Powerbank si predstavte ako USB port počítača. Kábel ktorý ste dostali k telefónu je určite ukončený klasickým USB konektorom. Ten stačí zasunúť do powerbanku a druhú stranu do mobilného telefónu. A to je všetko. Telefón sa Vám nabíja.

Nabíjanie zariadenia powerbankom

A ak sa mi vybije powerbank?
To je tiež jednoduché. Nabíjate ho ako ktorékoľvek iné zariadenie pribaleným káblom. Doba nabíjania je závisla od samotnej kapacity powerbanku.

Nabíjanie powerbanku

Je powerbank kompatibilný s mojim zariadením?
Powerbank je tak univerzálne zariadenie, že nabijete čokoľvek, čo sa nabíja pomocou USB portu.

Aký powerbank mi viete odporučiť ako vhodný vianočný darček.
Moja osobná preferencia patrí k PQI i-Power 5000C. Je dostupný v 7 rôznych farbách a má dostatočnú kapacitu (5000mAh). Nabijete tak cca 3x iPhone. Navyše je príjemný na dotyk a ma integrované LED svietidlo. A navyše cena je len do 25€. Pre ocenenie spolupráce s obchodnými partnermi zas odporúčam Harman/Kardon Esquire mini, ktorý je dostupný v konzervatívnejších farbách. Navyše sa nejedná len o powerbank, ale aj o prenosný konferečný reproduktor. O kvalite Vás presvedčí aj ocenenie EISA pre rok 2014/2015 v kategórii: EUROPEAN MOBILE AUDIO SYSTEM 2014-2015. Cenovka je tu zas ale opodstatne väčšia. Celú ponuku powerbankov si môžete pozrieť priamo tu.

Dnes nejčtenější

.