Zavřít reklamu

V dnešní recenzi se podíváme konkrétně na zajímavou alternativu k Apple MagSafe Battery Packu ve formě Epico 5000mAh Magnetic Powerbank. Právě ta nám totiž nedávno dorazila do redakce na testy a jelikož mám ty již za sebou, nezbývá mi nic jiného než vás s výsledky testu seznámit. 

Technické specifikace

Ještě než se pustíme do hodnocení funkčnosti a designu, posvítíme si na powerbanku z hlediska jejích technických specifikací. Jak již její název napovídá, jedná se zařízení s kapacitou 5000 mAh podporující magnetické přichycení k MagSafe konektoru na zádech iPhonu. Powerbanka jako taková nicméně podporuje klasické Qi, díky čemuž tak přes ní lze nabíjet de facto cokoliv s jeho podporou. Zajímá-li vás rychlost, ta je dle výrobce v případě iPhonů 7,5W a u androidích telefonů pak 15W. Po zapojení do sítě pak lze powerbanku využívat i jako bezdrátovou nabíječku.

Epico Magnetic Powerbank

Powerbanka je vyrobena z hliníku v kombinaci s ABC a gumou, která je využita na spodní straně zařízení, aby po ní přichycený telefon neklouzal či se eliminovalo riziko poškrábání telefonu v případě, že by se mezi něj a powerbanku dostala například nějaká nečistota. Powerbanka se nabíjí pomocí USB-C portu, který lze navíc využít i coby výstupní port pro kabelové zařízení . Zajímají-li vás rozměry zařízení, ty jsou 104 x 70 x 8 milimetrů při 120 gramech.

Běžná cena powerbanky je 1599 Kč, díky slevovému kódu na konci tohoto článku ji však seženete levněji. 

Epico Magnetic Powerbank

Design

Hodnocení designu je sice ryze subjektivní záležitostí, zde si jej však neodpustím. Recenzovaný kousek se totiž musí líbit snad každému milovníkovi minimalistického designu. Hliníkové tělo s ostrými hranami, spodním aktivačním tlačítkem či nenápadnými LED diodkami informujícími o stavu nabití powerbanky, potažmo o tom, že je vůbec aktivní. Hliníkové tělo má však i své mínusy, které u pogumovaného MagSafe Battery Packu řešit nemusíte. Jedním z nich je například to, že se na něj vcelku snadno chytají šmouhy či otisky prstů, jako je tomu třeba u MacBooků a tak podobně. Na druhou stranu ale kovové tělo zajišťuje velmi dobrou odolnost vůči poškození, což se zrovna u powerbanky, kterou prakticky 100% budete využívat mimo domov například v terénu, oceníte. 

Testování

Suverénně nejdůležitější je na každém produktu jeho funkčnost a ta je u Epico Magnetic Powerbank naprosto bezproblémová. Powerbanku jsem testoval konkrétně s iPhonem 13 Pro Max, na jehož záda “sedne” produkt naprosto skvěle. Totéž v bledě modrém pak platí i u iPhonů 13, které jsou stále dostatečně velké na to, aby na ně powerbanka dosedla bez jakéhokoliv přesahu. U modelů mini se ale přesahu powerbanky přes hrany telefonu nevyhnete. Určitým problémem pak mohou být podle internetových recenzí i iPhony 13 Pro, u kterých brání klasickému MagSafe připnutí powerbanky jejich mohutný fotomodul, o který se powerbanka “opírá” a kvůli tomu údajně nedoléhá. Toto tvrzení sice nejsem schopen z vlastní zkušenosti potvrdit, nicméně mi přijde, že prostor mezi fotomodulem a powerbankou je u modelů 13 Pro Max a 13 natolik velký, že by mě dost překvapilo, kdyby na 13 Pro nabíječka skutečně „nesedla“.

Ačkoliv má powerbanka o 648 mAh větší kapacitu baterie než tomu je i mého iPhonu 13 Pro Max s jeho 4352 mAh, vzhledem ke ztrátám vznikajícím při nabíjení – a obzvlášť tom bezdrátovém – nepočítejte s tím, že telefon nabijete naplno a ještě vám v powerbance něco málo zbude. Realita je naopak taková, že v případě Maxe si plné nabití powerbankou neužijete. Jejích 5000 mAh totiž stačí zhruba na 80 % nabití, což je sice na jednu trochu škoda, na druhou stranu však znamená tato úroveň nabití klidně i dva dny občasného používání telefonu, což není rozhodně málo. Řekl bych tedy, že kapacitně je tato powerbanka naprosto ideální. Zajímá-li vás pak doba nabíjená, ta je díky 7,5W v případě iPhonu 13 Pro Max z 0 na maximum možného – tedy zhruba výše zmíněných 80 % – necelé tři hodiny, což je vcelku solidní čas.  

Epico Magnetic Powerbank

Pokud se ptáte na to, jak pevně powerbanka drží díky MagSafe přichycení na zádech iPhonu, musím říci, že znamenitě. Je vidět, že si výrobce při její tvorbě plně uvědomoval, že nebude sloužit jen k nabíjení, ale de facto i jako držák, který bude sloužit k uchopení telefonu jako takového, kvůli čemuž je tedy třeba prvotřídní magnetické spojení.

Abych však jen nechválil, je tu jedna věc, která mě při testování trochu štvala. Řeč je konkrétně o zahřívání při delším nabíjení, které sice není nikterak extrémní, ale vzhledem k tomu, že se powerbanka magneticky připojuje k zádům telefonu a tedy ji máte neustále v ruce v případě manipulace s ním, je i menší zahřívání trochu nepříjemné nebo minimálně otravné. Kov navíc teplo nejenže perfektně rozvádí, ale taktéž drží, čímž z něj dělá ještě otravnější vlastnost. 

Epico Magnetic Powerbank

Resumé

Jak tedy powerbanku závěrem zhodnotit? V mých očích se jedná o velmi povedený kousek, který rozhodně není od věci mít ve své jablíčkářské výbavě. MagSafe nabíjení je totiž velmi pohodlnou záležitostí a to jak klasicky skrze kabel, tak třeba i pomocí powerbanky. Když k tomu všemu navíc přičtu relativně příznivou cenu v kombinaci s hezkým designem, který ladí s minimalistickým designem iPhonů, jsem si jist, že koupí tohoto produktu nešlápnete vedle. 

Slevový kód

Běžná cena powerbanky EPICO 5000mAh Magnetic Powerbank je 1599 Kč. Díky slevovému kódu lsa ji však můžete získat o 30 % levněji, tedy za 1119 Kč. 

Powerbanku seženete zde

Dnes nejčtenější

.