Zavřít reklamu

windows-8-logoAko sme mohli vidieť už pred dvoma mesiacmi, Microsoft predstavil Windows 10 len stručne a tak nejak priznal, že bude musieť ustúpiť od svojich pôvodných plánov. Windows 10 totiž promoval ako dokonalý upgrade a celý čas sa sústredil na možnosť používať ho pomocou myši, vďaka čomu to bud dokonalá voľba pre majiteľov Windows 7, teda hneď po upgrade na OS X. Počas hodinovej konferencie, ktorá sa konala v drobnej prednáškovej miestnosti, Microsoft oznámil len toľko, že sa teraz sústredí na desktopovú verziu a dodal, že o ostatných platformách prezradí viac neskôr.

To sa zjavne stane už začiatkom januára/ledna na konferencii CES, na ktorej Samsung tento rok predstavil svoje ohnuté a ohybné Smart TV a tiež 12-palcové tablety ako takú predčasnú odpoveď na 12-palcový iPad. Na konferencii CES 2015 by mal Microsoft oznámiť nové detaily k systému a koncom mesiaca organizuje ďalší event, na ktorom uvoľní Consumer Preview verziu systému, ktorú bude spoločnosť bezplatne distribuovať až do vydania finálnej verzie systému. Vzhľadom k tomu, že dnes už máme ako-taký prehľad o počítačovej verzii Windows 10, je vysoko pravdepodobné že tu Microsoft oznámi detaily skôr o verziách Windows 10 pre smartfóny, tablety a tiež pre Xbox One, na ktorom bude Windows 10 taktiež dostupný.

Spoločnosť totiž u svojho nového systému zjednotila jadro a len upravila funkcie tak, aby čo najlepšie odpovedali veľkosti obrazovky. Práve preto sa budú môcť vývojári pustiť na doslovné „Windows“ aplikácie, ktoré budú kompatibilné so všetkými zariadeniami a tak keby vyšiel napríklad Flappy Bird, jediná aplikácia by bola kompatibilná s mobilmi, tabletmi, PC a aj s hernou konzolou, ale povedzme si narovinu, tam si zahráte skôr Dead Rising 3 alebo Halo.

Windows 10
*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.