Zavřít reklamu

Macbook customPokud máte svůj první MacBook a používáte jej teprve několik týdnů nebo měsíců, může se vám zdát snaha o jakékoli jeho úpravy pomocí samolepek, barev nebo čehokoli podobného jako naprostý nesmysl a snaha o zničení dokonalého díla společnosti Apple. Osobně mám však MacBook již téměř sedm let a od chvíle kdy přišel Apple s unibody designem se nic nezměnilo. Je tedy jedno zda si vzpomenu na svůj první MacBook nebo na ten poslední, stále se dívám na ten stejný stroj a tak je jasné, že vás po letech již opravdu přestává bavit dívat se neustále na stejný design. Pokud tedy chcete svůj počítač vylepšit, pak vám přinášíme pár triků jak na to. Pokud vás tedy design vašeho MacBooku po letech již začíná nudit, podívejte se na to, jak jej jednoduše můžete změnit, pokud mu naopak stále holdujete, pak nás prosím neukamenujte.

Změňte barvu loga
Změnit barvu loga je možné dvěma způsoby, my se zaměříme na ten, kterým MacBook nijak neznehodnotíte a barvu můžete měnit i několikrát za den. Stačí k tomu tři jednoduché věci. První je papír s tužkou, druhou je klasická euro fólie a tou třetí je pak barva na okna. Jak vám tyto tři věci pomohou změnit barvu loga Applu na vašem MacBooku se dozvíte v následujícím videu. Postupu se nemusíte bát, počítač se nijak neznehodnotí a měnit barvu máte možnost kdykoli si jen vzpomenete!

Polepte ho!
Nálepky jsou nejsnadnějším způsobem jak změnit vzhled vašeho počítače. Mnoho lidí se však bojí, že po jejich odlepení zůstane barva hliníku na místech kde byla nálepka v jiném odstínu než tam, kde nebyla. To však není pravda, osobně jsme měl na MacBooku nálepky více než dva roky a nevznikl žádný problém. Před aplikací nálepek nejprve dobře očistěte hliníkový povrch počítače. Mě se na čištění hliníku nejlépe osvědčil líh, který zároveň odmašťuje a usnadňuje přilnutí nálepky na povrch počítače. Lihem můžete počítač očistit také poté, co nálepky odstraníte. Existuje řada samolepek určených speciálně pro MacBooky, ovšem následující video vás přesvědčí o tom, že ve fantazii se meze nekladou.

Obarvěte ho!
Dalším způsobem jak vylepšit svůj MacBook je ten nejagresivnější, který lze použít a musíte u něj počítat s tím, že pokud není vaše jméno zrovna Banksy nebo J.R., ztratí váš počítač téměř veškerou svou hodnotu a s následným prodejem budete mít problémy. Jak se však můžete přesvědčit na následujícím videu, můžete díky spreji a dalším barvám dosáhnout efektů, které zkrátka nálepky nedokáže vytvořit. Dobře však před samotným barvením nebo lakování zalepte vše, kromě samotného hliníkového šasi a nezapomeňte utěsnit veškeré porty, klávesnici, displej a další věci, do kterých se barva dostat skutečně nesmí!

Dnes nejčtenější

.