Zavřít reklamu

Snímek obrazovky 2014-10-20 v 17.23.53OS X Yosemite sebou přinesl kromě nového designu po vzoru iOS 7 spoustu dalších změn a řadu vylepšení. To se také týká aplikace Mail, která kromě změny vzhledu přináší několik novinek, které celou aplikaci obohacují a usnadňují tak práci s maily a především s přílohami. Jednou z nich je funkce s názve Anotace, která umožňuje upravovat obrázky a PDF dokumenty přímo v aplikaci Mail. Druhou je pak funkce s názvem Mail Drop, díky níž je možné odesílat přílohy o velikosti až 5 GB. Pojďme si je tedy představit trochu podrobněji.

Anotace

Jedná se o rychlou úpravu fotek a PDF souborů přímo v aplikaci Mail. Po kliknutí na Anotaci se vám zobrazí podobné nástroje jako v aplikaci Náhled. Lze přidávat text, různé obrazce, šipky, lupu a další. Zajímavá je pak možnost připojit podpis například k PDF souboru. To bylo možné již na OS X Mavericks, kde jste se podepsali na kus bílého papíru a poté jste použili vaší FaceTime cameru k zachycení podpisu a uložení do počítače. Fungovalo to vcelku dobře, nyní je ale možné podepsat se přímo pomocí Trackpadu. Stačí vybrat tuto možnost a kliknout na do pole, kde se zobrazí vás podpis, pak se jen podepíšete prstem na Trackpadu a ukončíte podpis libovolným tlačítkem. Váš podpis se uloží a budete ho moci použít i příště.

Snímek obrazovky 2014-10-20 v 16.30.08

Snímek obrazovky 2014-10-20 v 17.28.25

Mail Drop

Spolu s Anotací má Mail také novou funkci zvanou Mail Drop, která umožňuje uživatelům odesílat soubory o velikosti až 5 GB pomocí iCloud. Pokud píšete emailovou zprávu a chcete poslat soubor, který by za normálních okolnosti nemohl být odeslán, jelikož je příliš velký, vyzve vás Mail, abyste přílohu odeslali pomocí funkce Mail Drop. Bude-li tato funkce vybrána, uloží se soubor na službu iCloud a pokud bude zpráva s takovýto souborem doručována uživateli, který také používá aplikaci Mail, zobrazí se mu tento soubor normálně jako příloha. Pokud ale bude odesílán někomu, kdo Mail nepoužívá, tak se mu zobrazí pouze odkaz ke stažení souboru z iCloud, kde soubor zůstane uložen 30 dní.

Snímek obrazovky 2014-10-20 v 16.18.00

Dnes nejčtenější

.