Zavřít reklamu

Pokud máte nový iPhone, iPad případně iPod touch, pak si jistě stahujete první aplikace, zjišťujete, co je nového a určitě se také přihlašujete ke všem svým službám, jako je například mail. Pokud se rozhodnete využít pro správu e-mailů nativní aplikaci Mail od Applu, narazíte na novém zařízení na jeden menší problém. Defaultně je totiž na čerstvě nainstalovaném iOS nastavené, že nové e-maily se stáhnou až při otevření aplikace Mail (pokud nejde o iCloudu účet) a navíc vás iPhone nebo iPad upozorní na nový e-mail jen zvukem, nikde se neobjeví žádná notifikace, a to ani v Oznamovacím centru, ani na uzamčené obrazovce.

Je trochu zvláštní, že se Apple pro toto nastavení v defaultním stavu rozhodl, ale bohužel je to tak. Samozřejmě je ale možné jej změnit, tak se pojďme podívat, jak na to.

Aktivace stahování nejnovějších e-mailů na pozadí

V první řadě je nutné otevřít Nastavení –> Pošta –> Účty –> Vyzvedávání dat a zde dole v sekci Vyzvedávání přepnout z Ručně například na Každých 15 minut. Nahoře si pak u svého e-mailového účtu zkontrolujte, že máte nastavenou volbu Vyzvedávání. Pokud ne, tak ji na Vyzvedávání přepněte. U iCloudu nechte volbu Push.

Aktivace upozornění

Nyní se vraťte zpět na základní nabídku Nastavení a přejděte do Oznámení –> Mail. Zde zapněte V Oznamovacím centruNa uzamčené obrazovce. Dole ještě přepněte styl upozornění na Bannery.

To je všechno. Nyní se vám budou stahovat nové e-maily i v momentě, kdy nebudete mít aplikaci Mail otevřenou, tudíž třeba i v době, kdy bude iPhone uzamčený a stejně tak na nové e-maily budete dostávat upozornění a uvidíte je i na uzamčené obrazovce a v oznamovacím centru.

Apple Mail iOS FB

Dnes nejčtenější

.