Zavřít reklamu

Apple-2014 Mesiac september. Začal nám pred dvoma dňami, no už veľmi dávno sme vedeli, že bude zaujímavý. Pre niekoho z pohľadu, že začína škola, dostane sa prvýkrát na výšku je pred dôležitým životným rozhodnutím. Avšak keďže sa nachádzame na servery, ktorý sa zaoberá hlavne problematikou IT je treba podotknúť, že tento mesiac bude veľmi zaujímavý na na novinky zo sveta IT. Poďme sa teda pozrieť čo by nás v tomto mesiaci malo čakať.

Samsung
Hneď na úvod je treba spomenúť veľtrh IFA, ktorý začína už dnes a niekoľko dní nám bude poskytovať potrebné dávky zaujímavých noviniek. Na tomto veľtrhu sa očakáva značný príliv noviniek, ktoré by mohli upraviť súčasný svet mobilných technológií. Určite najväčšou novinkou akú IFA 2014 prinesie je novinka juhokórejskej spoločnosti Samsung. Jedná sa o novinku, ktorá nahradí súčasný phablet Galaxy Note 3. Práve jeho nástupca s názvom Galaxy Note 4 by mal určiť nový dizajnový smer, ktorý výrazne naznačil už smartfón Galaxy Alpha. Tento phablet ako je už zvykom by sa mal radiť na absolútny vrchol súčasnej ponuky Android telefónov.

Od tohto Samsungu sa očakáva veľa. Mal by to byť prvý smartfón od Samsungu, ktorý ponúkne QHD displej a bude sa dať kúpiť na celom svete. Po prvýkrát by mal Samsung použiť prémiové materiály na jednom zo svojich TOP modelov. Nezostaňme však len pri dizajne a spracovaní. Samozrejmosťou je použitie toho najlepšieho hardvéru aký je v súčasnosti na trhu. Za všetko hovorí procesor Qualcomm Snapdragon 805 či Samsung Exynos 5433, ktorý by mal disponovať 64-bitovou architektúrou. Ako tandem by malo týmto procesorom slúžiť 3 GB pamäte RAM. A o fotografie by sa mal starať fotoaparát so 16 Mpx optikou a optickou stabilizáciou obrazu.

Po boku tohto tablet-telefónu by mali byť prezentované aj nové hodinky Samsung Gear S. Tieto hodinky už nebudú takou horúcou novinkou keďže ich Samsung uviedol už pred nedávnom.

Samsung-Galaxy-Note-4

Sony Veľtrh IFA by sa mal pre Sony niesť v znamení čísla 3. Že nerozumiete? Tu je vysvetlenie. Sony by na tomto veľtrhu malo trošku predčasne predstaviť svoj nový TOP smartfón Sony Xperia Z3, menšiu verziu Xperia Z3 Compact a tablet Xperia Z3 Tablet. V posledných dňoch sme však mohli zachytiť aj informácie, že Xperia Z3 Tablet dostane menšieho súrodenca s rovnakým menom no s prívlastkom Compact. Od Sony Xperia Z3 by sme nemali očakávať veľké vylepšenia oproti Xperii Z2, no radikálne zmeny by mal priniesť jej menší braček. Ten by mal po novom disponovať procesorom Qualcomm Snapdragon 801, čím by mal byť zdatným konkurentom nie len pre Samsung Galaxy S5 Mini, ale aj pre klasické TOP modely od každej značky. Tento kompaktný telefón by mal ďalej disponovať fotoaparátom s rozlíšením 20,7 Mpx.

Menší tablet Xperia Z3 Compact by mal priniesť displej s uhlopriečkou 8 palcov, no presnejšie špecifikácie si Sony drží v tajnosti. Keď už sme pri inteligentných hodinkách tak treba spomenúť, že ani Sony nechce zaostať a preto plánuje predstaviť Sony SmartWatch 3 spolu s náramkom SmartBand Talk. Hodinky by mali disponovať 1,65 palcovým displejom a tiež by nemala chýbať ani IP58 certifikácia.

2137326_sony-xperia-z3-compact

HTC, Asus, Huawei, LG, Lenovo – Aj títo výrobcovia by mali na IFA 2014 odprezentovať niečo zo svojej dielne. LG bude prezentovať „len“ LG G3 so stylusom, ktorý by mal disponovať 5.5-palcovým displejom s nižším rozlíšením ako klasické LG G3. Po jeho boku budú odprezentované aj inteligentné hodinky LG G Watch R, ktoré budú disponovať ako jedny z mála inteligentných hodiniek okrúhlym displejom. Ich operačným systémom bude Android Wear.

2133927_lg-g3-stylus

HTC najväčší obdiv vzbudí pravdepodobne smartfónom HTC Desire 820, ktorý ponúkne unikátny procesor. Bude sa jednať o osemjadrový čipset so 64-bitovou architektúrou. Zatiaľ je tento procesor jediný svojho druhu no je jasné, že čoskoro prídu aj iné. Ďalej by sme sa mali dočkať aj HTC Desire 810, ktorý ponúkne „len“ 4-jadrový procesor Snapdragon 410, ktorý bude mať rovnakú architektúru ako 8 jadrová verzia. Od HTC sa možno dočkáme aj poodhalenia detailov o pripravovanom tablete Google Nexus 8, respektíve 9. Tento tablet by mal využívať procesor nVidia Tegra K1 a displej s uhlopriečkou 8,9 palca a rozlíšením 2048 x 1440.

Huawei prispeje do poľa smartfónov s novým špičkovým modelom Huawei Ascend Mate 7. Tento telefón by mal ponúknuť veľmi tenký rám okolo veľkého 6 palcového displeja, čo by malo za následok veľmi zaujímavé rozmery. Tento smartfón by mal ďalej priniesť čip Kirin 920 a čítačku odtlačkov prstov.

2137426_huawei

Lenovo svojou akvizíciou Motoroly z jari tohto roku ukázalo, že nechce zaostávať a preto prichádza s modelom Lenovo Vibe X2, ktorý by mal spadať do triedy TOP smartfónov. Okrem prémiových materiálov ako je hliník a sklo by mal priniesť 5 palcový displej s Full HD rozlíšením 2 GB operačnej pamäte 13 Mpx fotoaparát na zadnej strane a 5 Mpx fotoaparát na prednej strane. K tomu všetkému sa pridá aj 32 GB internej pamäte.

 

Lenovo Vibe X2

Najpočetnejšie zastúpenie noviniek si pravdepodobne pripravil Asus. Táto spoločnosť totiž plánuje obmeniť celé svoje portfólio mobilných zariadení. Okrem obmeny však príde aj s novinkou. Ako inak bude sa jednať o chytré hodinky Asus ZenWatch.

2137425_asus

Apple – No a samozrejme to najlepšie na koniec. Spoločnosť, ktorej je venovaný tento portál, si, ako všetci vieme, pripravila veľkú prezentáciu na 9.9.2014. S určitosťou by sme mali počítať s predstavením nového iPhone. No či bude po boku tohto smartfónu predstavené aj niečo iné v podobe inteligentných hodiniek iWatch, zatiaľ nie je 100%. Jediné, čo však môžeme potvrdiť je fakt, že tohtoročný Keynote bude v niečom iný. Bude totiž oveľa väčší ako predchádzajúce Keynote zamerané na iPhone.

Navyše samotná pozvánka nám hovorí, že nám Apple chce ukázať ešte čosi viac, čo však nemôže prezradiť. Na pozvánke je pritom mierny odkaz na slnečné hodiny, ktoré tvorí lístok z loga jablka. Čo všetko nám Apple odprezentuje a či sa po rokoch dočkáme WOW efektu, ktorý bol pre Apple kedysi typický, no v posledných rokoch sa pomaly vytratil, uvidím. Aj veľa našich čitateľov si želá, aby sme sa dočkali konečne niečoho, čo nám vyrazí dych a nie len potvrdí nespočetné množstvo únikov, ktoré prakticky začali už po predstavení iPhone 5S. Osobne si myslím, že odpoveď na otázku je jasná ale predsa sa spýtam. Na čo sa tento mesiac tešíte najviac z uvedených noviniek?

2014 iMac27 - 1

Dnes nejčtenější

.