Zavřít reklamu

LG Flexible displayJihokorejská společnost LG Display představila dvojici novinek, které mohou využít výrobci mobilních telefonů, televizorů nebo dalších mobilních zařízení. LG Display se totiž pochlubilo osmnáctipalcovým pružným displejem, který je možné srolovat podobným způsobem jako například časopis. Flexibilní displej má navíc poměrně velké rozlišení 1200×810 pixelů, což na osmnácti palcích není rozhodně k zahození, vezmeme-li v úvahu, že tento displej můžeme kroutiti stejně jako tlustější časopis.

Panel využívá technologii OLED a podle LG jej mohou výrobci použít při vývoji nových přístrojů, jako jsou smartphony, tablety nebo například televizory, které je možné snadno přenášet, ale zároveň budou mít poměrně velkou úhlopříčku. Ačkoli je vše zatím spíše vnímáno jako technologické demo, LG je plně připraveno displeje začít dodávat a zahájit masovou výrobu, čeká se již jen na někoho, kdo o ně projeví zájem a nainstaluje je do svých přístrojů.

Druhou novinkou je pak poloprůhledný displej, za který je sice vidět, ale zároveň dokáže zobrazit klasický obraz jako LCD a to z obou stran. Tato novinka pak najde uplatnění zejména ve firemní sféře, kdy například úředníci již nebudou schováni za velkým monitorem, ale budete je vidět i v momentě, kdy budou pracovat na počítači.

Dnes nejčtenější

.