Zavřít reklamu

Nejednoho uživatele iPadu Pro včera rozveselila zpráva o tom, že Apple začal prodávat nový 5K displej LG UltraFine s podporou připojení jak přes klasický Thunderbolt, tak i přes USB-C, kterým právě loňské iPady Pro disponují. Obecně se totiž očekávalo, že díky tomu bude využitelné i maximální možné rozlišení, díky čemuž by šel iPad Pro konečně využívat naplno. Nové dokumenty  podpory k displeji však bohužel tyto naděje jablíčkářu hatí. 

Dokument podpory vydaný společností LG k novému displeji uvádí, že 5K rozlišení je možné využít pouze u Maců – konkrétně u MacBooků Pro od roku 2016, MacBooků Air 2018 a novějších, iMaců 2017 a novějších, iMacu Pro nebo Macu mini 2018. Pokud se však rozhodnete pro připojení iPadu Pro, rozlišení displeje bude omezeno na 4K – tedy na 3840 x 2160 a to při 60 Hz. O maximální využitelnosti displeje se tedy bohužel v kombinaci s iPadem hovořit nedá.

Obecně bude velmi zajímavé sledovat, jakým směrem se Apple bude v budoucnu s displeji ubírat. Není tomu totiž tak dávno, co jsme se dočkali představení profesionálního modelu, který bude perfektním doplňkem nového Macu Pro. V posledních měsících se ale několikrát spekulovalo i o tom, že Apple chystá druhý, levný monitor, kterým bude chtít oslovit méně náročné uživatele. Jeho pozici však nyní v nabídce zaujímají produkty o LG, které by se z ní však po jeho představení pravděpodobně poroučely. Na druhou stranu, když nyní dorazila vylepšená verze 5K modelu, zdá se představení novinky z dílny relativně daleko. 

A jaký názor máte na Apple a jeho částečnou ignoraci displejů vy? Chtěli byste, abychom se dočkali modelu, který by byl cenově dostupný a zároveň designově ladil s produkty od Applu, nebo vám naopak přijde tento produkt zcela zbytečný a nedělá vám problém zakoupit si jej od jiného výrobce? 

Dnes nejčtenější

.