Zavřít reklamu

AudiblyJednou z viacerých skupinových funkcií, ktorou disponuje konkurencia, patrí služba Group Play. Jedná sa v praxi o rozhranie, vďaka ktorému môžu viacerí užívatelia prepojiť svoje smartfóny cez Ad Hoc WiFi spojenie a ako skupina potom môžu na svoje zariadenia streamovať hudbu a najnovšie dokonca môžu skupinovo natáčať videá, skoro tak ako to poznáme z televíznych relácií. Možno práve táto funkcia sa stala námetom pre trojicu študentov z USA, ktorí mali to šťastie zúčastniť sa WWDC 2013 a vyvinuli zrejme prvú skupinovú hudobnú aplikáciu pre iPhone s iOS 7 alebo novším.

Trojica študentov spomína, že ich nová aplikácia využíva rozhranie Multi-Peer Connectivity, čo je funkcia, ktorú Apple uviedol minulý rok, no narozdiel od väčšiny nebola tak intenzívne medializovaná. Technológia funguje na princípe, že jeden iPhone slúži ako hlavný prehrávač hudby a ostatné telefóny iPhone, ktoré sa nachádzajú v jeho blízkosti a majú nainštalovanú aplikáciu Audibly, sa premenia na bezdrôtové reproduktory, čím je možné  Funguje na princípe, že jeden prístroj komunikuje s ďalšími zaradeniami, ktoré sa nachádzajú v blízkosti užívateľa. Pochopiteľne, zariadenia nemusia byť v bezprostrednej blízkosti k hlavnému iPhonu a môžu sa vzdialiť na určitú vzdialenosť, vďaka čomu je možné hudbu púšťať vo viacerých častiach domu a nie len v jednej miestnosti.

Vývojári spomínajú, že myšlienka o vytvorení takejto aplikácie sa zrodila práve na minuloročnej WWDC a behom prvého týždňa sa im podarilo vytvoriť prvý funkčný prototyp aplikácie. Vývoj aplikácie však podľa ich slov trval dlhšie, než pôvodne čakali, keďže pre plnú funkčnosť museli do aplikácie implementovať viacero kľúčových API, ktoré využíva systém iOS a pochopiteľne bolo treba získať skúsenosti v oblasti streamovania hudby, aby bola finálna aplikácia skutočne plne funkčná. K tomu patrilo aj zapracovanie streamovania cez WiFi, keďže ako behom vývoja zistili vývojári, rýchlosť Bluetooth je ešte stále moc nízka na to, aby umožnila plynulo streamovať hudbu na viacero zariadení naraz. Ak však máte iPhone 5 alebo iné zariadenie s Lightning konektorom a iOS 7, potom bude aplikácia Audibly fungovať bezproblémovo.

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.