Zavřít reklamu

 Čínska spoločnosť ZTE, ktorá je na Slovensku známa aj tým, že jej mobilné telefóny sa zvyknú predávať u jedného operátora pod jeho menom predstavila svoj nový top model. Jedná a o zariadenie, ktoré svojimi parametrami patrí do kategórie high-end smartfónov, no cenou spadá do strednej kategórie.

Zariadenie dostalo označenie ZTE Star 1 a disponuje displejom, ktorý dnes nájdeme prakticky v každom high-ende. Displej dosahuje uhlopriečky 5 palcov a ponúka Full HD rozlíšenie. Na spodnej časti zariadenia pod displejom sa nachádzajú už typické dotykové tlačidlá systému Android. ZTE určite bude lákať prekvapivo kvalitným spracovaním. Veď materiálmi predstihlo aj Samsung. Zariadenie totiž ponúka kovový rám spolu zo zadným skleneným krytom.

2057728_zte-star-1

Z hardvérovej stránky sa jedná o slušne vybavenú novinku. Srdcom zariadenia je štvorjadrový procesor Snapdragon 400 s taktom 1,6 GHz. Procesoru sekunduje pamäť RAM, ktorej hodnota sa zastavila na kapacite 2 GB. O zobrazovanie informácií sa postará grafika Adreno 305. Zariadenie ponúkne zadný fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx a prednú kameru s rozlíšením 5 Mpx. Zadný fotoaparát spolu s bleskom nápadne pripomínajú zadný fotoaparát iPhone 5S. O napájanie sa postará batéria s kapacitou 2300 mAh. Softvérom zariadenia bude Android vo verzii 4.4 KitKat so špeciálnou nadstavbou MiFavor 2.3.

Server GSMArena zatiaľ hovorí len o dostupnosti v Číne. Ďalej sa spomína, že dostupnosť celosvetovo ešte nie je známa, no v Číne sa začne predávať už koncom tohto mesiaca a to v 3 farebných prevedeniach. V čiernej, bielej a ružovej farbe. Cena by podľa prepočtu mala byť 163 eur za 16 GB verziu a za 32 GB verziu by si mal budúci majiteľ priplatiť len sympatických 32 dolárov.

zte-star-1-01

Dnes nejčtenější

.