Zavřít reklamu

 Samsung mal obrovský výpadok softvérových služieb pre svoje smartfóny, tablety, Smart TV a dokonca aj výpadok celosvetovej web stránky. Ako uvádza server Engadget.com, príčinou tohto výpadku je vyhorenie datové centrum v juhokórejskom meste Gwacheon.

Podľa dostupných informácií vieme, že oheň sa začal šíriť zo 4. poschodia dátového strediska a podarilo sa ho kompletne uhasiť až po siedmych hodinách. Ďalej sa uvádza, že pri požiari nedošlo k stratám na životoch, no pri evakuácii bolo niekoľko ľudí zranených. Majitelia Smart TV sa stretli s výpadkom aplikácií tretích strán, kedy Smart TV nedokázali stiahnuť XML súbory potrebné na výpis jednotlivých služieb. Ich majitelia tak stratili prístup k aplikáciám ako je Facebook, Instagram, Youtube či Spotify.

Príčina požiaru zatiaľ známa nie je, no Samsung ubezpečuje svojich zákazníkov, že nedošlo k úniku žiadnych dát a ani dôverných informácií. Prevádzka bola napokon obnovená, no používatelia sa môžu aj naďalej stretnúť s výpadkami niektorých aplikácií.

iPhone_vs_Samsung

Dnes nejčtenější

.