Zavřít reklamu

Užívateľ čínskeho fóra WeiPhone.com najnovšie zverejnil príspevok, v ktorom tvrdí, že Apple tento rok skutočne predstaví 12-palcový MacBook Air s Retina displejom. Užívateľ je tak ďalším zdrojom po boku analytika Ming-Chi Kuo, ktorý potvrdil existenciu zariadenia a tvrdí že vie, ako bude prístroj vyzerať. Hneď na úvod pritom musíme poznamenať, že sa jedná o toho istého užívateľa, ktorý už pred dvoma rokmi ako prvý zverejnil fotografie 13-palcového MacBooku Pro s Retina displejom.

Užívateľ tvrdí, že sa má jednať o menší MacBook s úplne novým dizajnom, ktorý by mal byť predstavený buď v priebehu druhého alebo tretieho štvrťroku 2014. Vďaka 12-palcovej obrazovke má byť nový Air rovnako prenosný ako 11-palcový model a rovnako produktívny ako 13-palcový model. Počítač ponúkne hneď niekoľko prelomových noviniek. Najprv sa bude jednať o Retina displej so zatiaľ neznámym rozlíšením, ale aj napriek tomu má byť počítač tenší a ľahší než jeho predchodcovia. Okrem Retina displeju sa stretneme aj s úplne novým trackpadom, po ktorom už nebude možné klikať a bude pracovať výhradne s gestami. Poslednou novinkou je, že nový MacBook Air nebude obsahovať žiadny ventilátor.

Autor príspevku tiež tvrdí, že Apple pripravuje novú generáciu 13- a 15-palcových MacBook Pro, ktorá však vyjde niekedy na jeseň / podzim alebo v priebehu septembra / září. Oba nové modely MacBook Pro budú predstavovať skôr hardvérovú aktualizáciu než aby ponúkli revolučné novinky. No a nakoniec tento zdroj potvrdil, že Apple skutočne pracuje na iWatch, no ešte stále sa jedná o prototypy a tak je nepravdepodobné, že by ich Apple predstavil už teraz.

retina-macbook-air-6
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.