Zavřít reklamu

Softvér od Microsoftu sa síce na počítačoch Mac nevyužíva v tak veľkom meradle ako na počítačoch s Windows, no predsa len je tu celkom populárny. Čakali by ste však, že len v ponuke Top 10 bezplatných aplikácií Mac App Store sa nachádzajú tri aplikácie, ktoré vyrobil softvérový gigant z Redmondu? Zatiaľ čo prítomnosť novej aplikácie OneNote na prvom mieste sa dala čakať, v zozname Top 10 sa objavili aj aplikácie OneDrive a Microsoft Remote Desktop.

Nová aplikácia OneNote sa svojim spracovaním veľmi podobá na predchádzajúcu verziu, odlišuje sa však niektorými vlastnosťami, medzi ktoré mimo iného patrí hlboká integrácia služby OneDrive. Podpora sa dala čakať, keďže služba OneDrive je predinštalovaná už v samotnom operačnom systéme Windows 8.1, ako aj v kancelárskych sadách Office 2013 a Office 365. Existuje teda vysoká pravdepodobnosť, že služba bude integrovaná aj v budúcej verzii Office pre Mac.

Je tak celkom logické, že Microsoft umožní užívateľom OS X pristupovať k OneDrive bezplatne tak, ako je tomu v systéme Windows. Kancelárska sada by sa navyše mohla objaviť priamo v ponuke iTunes App Store a existuje možnosť, že bude dostupná v celku za jednu cenu, alebo naopak bude vyžadovať predplatné Office 365, vďaka ktorému môže užívateľ využívať Office legálne na 5 počítačoch PC alebo Mac a k tomu získa 20 GB bonus pre OneDrive a 100 voľných minút pre Skype.

microsoft-v-app-store
*Zdroj: weiphone

Dnes nejčtenější

.