Zavřít reklamu

V posledných dňoch sa začali objavovať špekulácie, že by Apple mohol uzavrieť dohodu so spoločnosťou InvenSense a ona by sa stala dodávateľom komponentov pre nový iPhone 6. Spoločnosť síce oficiálne nič nepotvrdila, keďže takéto dohody sú držané v tajnosti, no jej produktové portfólio nám naznačuje, čo by sme od nej mohli čakať. Spoločnosť InvenSense je dnes dodávateľom akcelerometrov a gyroskopov pre telefóny, no spoločnosť má vo svojom portfóliu aj technológie pre optickú stabilizáciu obrazu.

Práve optická stabilizácia obrazu (OIS) je jednou z vecí, ktoré by mal podľa viacerých špekulácií ponúknuť nový iPhone. Nebude sa však jednať o veľmi revolučný vynález, keďže už dnes sa táto technológia nachádza v niekoľkých telefónoch, vrátane novinky LG G2. Juhokórejský výrobca dokonca prezentoval túto technológiu vo veľmi vydarenej reklame, kde do role OIS obsadil sliepku. Optická stabilizácia obrazu sa mala objaviť aj v konkurenčnom Samsung Galaxy S5, no nakoniec sa tak nestalo a spoločnosť použila fotoaparát s revolučnou ISOCELL technológiou.

Čo však môže optická stabilizácia obrazu ponúknuť fotoaparátu? Predovšetkým to znamená obrovské plus pre ľudí, ktorí natáčajú videá s pomocou svojich telefónov a tabletov. Gyroskop zabezpečuje stabilnú pozíciu fotoaparátu a aj keď sa ruka človeka trasie, obraz videa ostáva stabilný a fotografie pre zmenu ostré. Apple momentálne využíva softvérovú stabilizáciu obrazu pri svojich zariadeniach, no ani tá nedokáže ponúknuť toľko výhod, čo fyzický stabilizátor obrazu, aký sa nachádza napríklad v telefóne od LG. Apple navyše už v minulom roku získal patent na systém optickej stabilizácie obrazu pre iPhone, čo potvrdzuje, že sa Apple skutočne zaujíma o použitie tejto technológie v budúcnosti. Autor patentu navyše prestúpil do Applu v roku 2012 zo spoločnosti, ktorá vyvíjala tú istú technológiu.

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.