Zavřít reklamu

Nekonečný příběh s názvem Obraz v obraze na YouTube v iOS 14 má další pokračování. Poté, co totiž začalo tuto funkci po nedávném zrušení před pěti dny YouTube opět v Safari na iPhonech s iOS 14 podporovat, se jej totiž dnes v noci opět rozhodlo zaříznout. Jednu z nejzajímavějších vychytávek iOS 14 si tudíž kvůli tomu nyní opět neužijete. Ne vše je ale naštěstí černé. Videa si totiž lze nyní (zatím) přehrávat alespoň na pozadí. 

Přehrávání videí na pozadí YouTube v Safari na iPhonech či iPadech dlouhodobě nepodporuje a totéž platí i u jeho aplikace. Důvodem je existence placených služeb YouTube Premium a Music, mezi jejichž přednosti právě přehrávání obsahu na pozadí patří. Jak se však nyní zdá, v současnosti lze opět přehrávání obsahu z YouTube na pozadí iPhonu zaktivovat a to vcelku jednoduše. Stačí, když si video v Safari pustíte ve full-screen formátu a následně se vrátíte na domovskou obrazovku iPhonu ať už swajpnutím nebo stiskem Home Buttonu. V obou případech je možné YouTube, které se návratem na domovskou obrazovku iPhonu pozastaví, znovu spustit přes ovládací centrum, popřípadě přes rozhraní zobrazující se na uzamčené obrazovce iPhonu. Pro přehrávání obsahu na pozadí je nicméně nutné dodržet přesně tento postup. Pokud se totiž například navrátíte na domovskou obrazovku bez full-screen spuštěného videa, přes ovládací centrum jej spustit nepůjde. 

V tuto chvíli je velmi těžké odhadnout, zda se jedná ze strany YouTube o záměr či o chybu, avšak dle našeho názoru je toto chování spíše chybou. Na druhou stranu, její využití je velmi jednoduché a tudíž se dá předpokládat, že o ní musí mít YouTube už dávno jasno. Je tedy vcelku zvláštní, že jí ještě ze své strany nezařízlo pomocí změn na serverech. Ostatně, totéž lze říci i o (ne)funkčním Obrazu v obraze, který nyní též běžel mnohem déle, než mnozí očekávali. 

Dnes nejčtenější

.