Zavřít reklamu

Společnost Apple se chystá opět zahájit prodej mobilního telefonu iPhone 4, který by měl být dostupný pouze v 8GB verzi, výhradně pro zákazníky z Indie. S odvoláním na nejmenované zdroje ve čtyřech na sobě nezávislých obchodních partnerech Applu v Indii, to potvrdil deník The Economic Times. iPhone 4 v 8GB verzi určený pro Indii se bude prodávat za zhruba 15 000 rupií, což je zhruba 180€ nebo po „úspěšném kroku“ Národní banky zhruba 5000Kč.

Původně se přitom před třemi lety prodával iPhone 4 jako novinka na Indickém trhu za 26 500 rupií. Otázkou však zůstává, kde bude Apple své iPhone 4 vyrábět, jejich výroba se totiž zastavila po uvedení iPhone 5s a iPhone 5c a společnost nadále nabízí kromě těchto dvou modelů již jen iPhone 4s. Indie je rozvojový trh, který má však jednu miliardu a dvě stě milionů obyvatel, což je pro Apple značné číslo a jistě se najdou miliony lidí, kteří si za cenu 15 0000 rupií budou mít možnost telefon pořídit.

Původně se přitom předpokládalo, že místo levného telefonu pro rozvojové trhy zaujme právě iPhone 5c, ten je však příliš drahý a také příliš výkonný na to, aby s ním mohly rozvojové trhy počítat. Apple však musí i dále expandovat a cílit nejen na movité zákazníky, ale na zákazníky po celém světě bez rozdílů finančních možností a právě k tomu má pomoci krok s opětovným prodejem iPhone 4.

iPhone4S

Dnes nejčtenější

.