Zavřít reklamu

Při používání jakéhokoli zařízení nebo služby podléháte licenční podmínkám, které stanovil výrobce daného produktu nebo služby. V případě iPhone a jeho operačního systému iOS stačí, abyste zapnuli Polohové služby a tím pádem jste automaticky odsouhlasili licenční podmínky společnosti Apple a jejich partnerů. Zřejmě vás zajímá, jaké to vlastně jsou podmínky, Apple je uvádí přímo v iOS a můžete si je přečíst i bez připojení k internetu.

Licenční podmínky iOS 7 a polohových služeb si můžete přečíst v češtině/slovenštině pokud zvolíte ve svém telefonu Nastavení – Soukromí – Polohové služby – O polohových službách a soukromí. Zřejmě nejzajímavějším bodem je tučně napsaná věta, ve které se uvádí: Tím, že v iPhonu zapnete polohové služby, vyjadřujete svůj výslovný souhlas s přenášením, shromažďování, udržováním, zpracováváním a využíváním polohových dat a polohově závislých dotazů společnosti Apple, jejími partnery a poskytovateli licence za účelem poskytování a zlepšování služeb závislých na informacích o poloze a na informacích o silničním provozu.

To přeloženo do normální řeči znamená, že Apple a všichni jeho partneři mohou používat data, která získají z vašeho zařízení o jeho poloze. Data jsou anonymní a informace spočívají v tom, že pokud bude například partnerem Applu společnost McDonald a zjistí na základě pohybových údajů, že se na ulici XY pohybuje množství lidí s iPhonem, které je výrazně větší než počet lidí na jiných ulicích, je pravděpodobné, že právě na této ulici najdete za pár měsíců další McDonald.

IMG_6650
IMG_6648
IMG_6647
IMG_6646

 

Dnes nejčtenější

.