Zavřít reklamu

Společnost BlackBerry oznámila prostřednictvím oficiální tiskové zprávy umístěné na svém webu, že dne 3. 1. 2014 podala žalobu na společnost Typo Products LLC. Společnost Typo založil podnikatel Laurence Hallier a televizní moderátor a mediálně známá osobnost Ryan Seacrest. Společnost krátce po svém založení oznámila produkt s názvem Typo Keyboard, který budek dispozici v předobjednávkách tento měsíc.

Stížnost proti Typo od Blackberry vychází z porušení patentu na specifickou klávesnici společnosti BlackBerry, která se skutečně stala legendárním a věhlasným symbolem smartphonů společnosti BlackBerry, bývalého RIM. Klávesnice jsou tím, co je typické pro BlackBerry a je nutné uznat, že právě jejich tvar a ergonomický design přesvědčili mnoho lidí, aby i v době kdy se všude okolo vyskytují telefony s dotykovým displejem, zůstali věrni BlackBerry.

„Toto je do očí bijící porušení patentu kultovní klávesnice společnosti BlackBerry a my budeme intenzivně chránit naše duševní vlastnictví vůči společnosti, která se snaží kopírovat náš jedinečný design. Od začátku společnosti, jsme vždy byli zaměřeni na poskytnutí výjimečného zážitku při psaní na naší klávesnici, která kombinuje skvělý design a ergonomickou dokonalost. Jsme polichoceni touhou přenést naši klávesnici na ostatní smartphony, ale nebudeme tolerovat takovou činnost bez spravedlivé náhrady za používání našeho duševního vlastnictví a našich technologických inovací,“ uvedl Steve Zipperstein, CEO společnost BlackBerry, který je zároveň také šéfem jejího právního oddělení.

Pokud jste o klávesnici Typu nikdy neslyšeli, zřejmě si říkáte, proč se o žalobě BlackBerry na společnost Typo dozvídáte právě na Letem světem Applem. Odpověď je jednoduchá, klávesnice Typo je totiž klávesnice s krytem, určená speciálně pro iPhone 5 a iPhone 5s. Jedná se o příslušenství, které dokáže nabídnout uživatelům iPhone 5 a iPhone 5s zážitek z psaní na fyzické klávesnici, která je však skutečně více než podobná té, kterou známe od společnosti BlackBerry.

BB_vs_iphone

Dnes nejčtenější

.