Zavřít reklamu

Novinka s názvem Pintofeed je automatická krmička psa nebo kočky, napojena přímo na váš iPhone nebo Android telefon, případně také na Windows 8. Vše spočívá v tom ,že do zásobníku nasypete granule, vložíte baterie které vydrží až tři měsíce a pak již jen buď naplánujete krmení přímo v telefonu nebo vždy ručně zmáčknete tlačítko pro krmení zvířete. Jednoduše buď naprogramujete každý den v týdnu přesnou hodinu a porci granulí které mají z přístroje vypadnout nebo vždy manuálně stlačíte tlačítko ve svém telefonu a žrádlo zkrátka vypadne. Krmička je připojena přes Wi-Fi s vašim telefonem, podle výrobce by však mělo být možné se sní připojit také přímo na domácí router a ovládat ji odkudkoli, kde jste online se svým smartphone.

A samozřejmě protože žijeme v době sociálních sítí, můžete nechat automaticky své přátele na Facebooku nebo Twitteru informovat o tom, že vaše zvířátko právě večeří, však po čem jiném by toužili, než získat právě takto podstatnou informaci. Samozřejmostí je pak přesný přehled o tom kolik krmiva který den a v kterou hodinu zvíře snědlo, informace o čerstvosti granulí nebo o tom, za jak dlouho granule dojdou. A protože za 179$ určitě nepořídíte jen jednu krmičku, obzvláště v případě kdy máte víc zvířat, máte možnost ovládat z jedné aplikace hned několik Pintofeedů.

jake-feeding-bg-pintofeed-5dab05a8c1913c7ff08592fb31f6ed0e

Osobně však vnímám například krmení psa nebo kočky něco jako zahradničení, o čemž jsme psal v recenzi na Koubachi. Stejně jako u pěstování rostlin chci odejít od počítače a zjistit zda je hlína vlhká zkrátka tím, že do ni zabořím ruku, prohlédnu si list po listu abych zjistil zda rostlina prosperuje, chci nakrmit psa vlastnoručně. Vždyť je krásné když vytáhnete pytlík granulí a v momentě kdy se ozve zašustění přiběhne vás čtyřnohý společník k misce, protože už ví co ho čeká. Možná se na to dívám špatně a svět se vážně mění, ale jsou věci, na které bychom si skutečně měli udělat čas a zabavit se nimi a právě pěstování rostlin nebo krmení psa je něčím, co nedokáže žádné Koubachi nebo Pintofeed nahradit. Dokážu si však představit Pintofeed jako vhodný doplněk pro tělesně hendikepované, kterým krmení dělá problémy nebo pro použití v období kdy je psík nebo kočka nějak nemocný a potřebují skutečně velmi pravidelný režim. Pokud tedy splňujete jednu ze dvou výše uvedených podmínek nebo považujete svého čtyřnohého kamaráda jen za nějaké Tamagochi podobně jako Paris Hilton, můžete objednávat přímo zde.

hand-female-cat-394989bd9cb8edd5a682e13d27d7a852
img11-cae9d20876c17308b5ee9d7910750aad

Dnes nejčtenější

.