Zavřít reklamu

iPhone v Číne spôsobil ďalšie zranenie. Iba v priebehu minulého mesiaca sa objavili správy o tom, že falošné nabíjačky pre iPhone zabili 23-ročnú ženu a ďalšieho muža uviedli do kómy. Tentoraz ale došlo k poraneniu oka u ženy, na čom sa však priamo podieľala jej činnosť. Pred časom jej totiž iPhone 5 padol na zem a v dôsledku toho sa rozbil jeho displej. Žena si ale toto poškodenie nevšímala a používala svoj telefón naďalej, aj keď displej telefónu reagoval pomalšie ako predtým.

Incident sa stal po tom, ako sa žena rozhodla ukončiť hovor. Po približne 40-minútovom hovore totiž chcela telefonát ukončiť a chcela k tomu použiť tlačítko na obrazovke telefónu. iPhone však na dotyky nereagoval a jeho obrazovka vypovedala funkčnosť. Iba pár sekúnd po tom došlo k menšej explózii v prednej časti zariadenia, a úlomok sklíčka sa jej zadrel do oka. Podľa novín Da Lian Evening News ju jej kolegyne okamžite odviezli do nemocnice, kde ju kompetentný doktor vyšetril. Ako sa ukázalo, úlomok poškriabal jej rohovku a iba málo chýbalo k tomu, aby prišla o zdravý zrak.

Žena, ktorá odmieta uviesť svoje celé meno, kúpila svoj iPhone 5 v septembri / září 2012. Ako uviedla pre denník Da Lian, od Applu nežiada žiadne odškodné, ale ostala v udivení, prečo lacnejšie telefóny jej priateľov nevybuchli, aj keď sú rozbité. Apple uviedol, že takýto problém nie je bežne súčasťou záruky, a pre prípadnú záruku je potrebné bližšie prešetriť poškodený prístroj.

iphone-5-displej
*Zdroj: ZDNet.com

Dnes nejčtenější

.