Zavřít reklamu

Okrem toho, že v budúcich mesiacoch uvidíme na trhu posledné iOS zariadenie s komponentami od Samsungu, to vyzerá, že Apple tentoraz stihne vyrobiť dostatočný počet kusov telefónu iPhone pre celý svet. Apple mal údajne zrušiť zmluvu so spoločnosťou Foxconn, ktorá mala doteraz na starosti výrobu iPhone, iPad a mnohých ďalších zariadení. Podľa informácií sa zdá, že nedostatok kusov a pomalá výroba iPhone 5 boli poslednou kvapkou, a tak sa o budúci prístroj, iPhone 5S, postará výrobca Pegatron.

Práve skutočnosť, že sa Apple rozhodol pri jednom zo svojich najvýznamnejších produktov dať červenú Foxconnu, môže vysvetľovať, prečo táto spoločnosť v minulosti prehlásila, že prichádza o tržby kvôli slabým predajom iPhone 5. Foxconn tak miesto toho, aby potvrdil, že v budúcnosti nebude pracovať na výrobe telefónov iPhone, vydal nekorektnú správu, vďaka ktorej hodnota akcii Applu viditeľne klesla. Opustenie výrobnej linky Foxconnu znamená, že spoločnosť prvýkrát od roku 2009 stihne pokryť prvé dni predaju bez toho, aby hlásil nedostupnosť v mnohých krajinách.

Vzťah Applu s Foxconnom sa zhoršil po tom, ako sa dvojica kľúčových zamestnancov Foxconnu rozhodlo opustiť spoločnosť. Krátko na to začal výrobca produkovať milióny modelov, ktoré nespĺňajú štandardy stanovené Applom, vďaka čomu musela spoločnosť vrátiť 5 až 8 miliónov telefónov iPhone. Vďaka tomu nebol Apple schopný pokryť všetky počiatočné objednávky iPhone 5, a podarilo sa mu tento problém vyriešiť až začiatkom decembra. Zároveň vznikla špekulácia, že v tom čase Apple podpísal zmluvu s ďalším výrobcom a znížil objednávky u Foxconnu o 50%. Na povrch sa však dostala iba druhá správa, vďaka čomu sa akcie Applu viditeľne znížili. Pretože už vieme, že Pegatron pokryje drvivú väčšinu alebo 100% objednávok, dozvedáme sa meno onoho tajomného výrobcu, ktorý zachránil Apple a vyrobil preň veľké množstvo kusov iPhone 5.

iphone_5S_camera_flash-800x380
*Zdroj: StableyTimes

Dnes nejčtenější

.