Zavřít reklamu

S príchodom iOS 7 sa aj inteligentná asistentka Siri stala inteligentnejšou ako doteraz a zatiaľ čo v iOS 6 umožní svojim používateľom zadávať príkazy týkajúce sa internetu, v siedmom major vydaní už získa aj prístup k nastaveniam systému. V súčasnosti majú používatelia možnosť použiť Siri k tomu, aby spustila hudbu, odoslal textovú správu, nastavila budík a pripomienku či spustila aplikáciu. Jej inovovaná verzia ale už umožní zadať viaceré nové a užitočné príkazy, ako napríklad nastavenie jasu a aktivácia Bluetooth.

Softvér však naďalej vyžaduje internetové pripojenie a preto ak sa používateľ rozhodne aktivovať Režim Lietadlo, automaticky tým vypne aj hlasovú asistentku. Nie všetko je ale úplne dokonalé a pokiaľ ste sa tešili, že pomocou Siri bude možné rýchlo aktivovať osobný hotspot alebo zvýšiť hlasitosť zariadenia, túto akciu zatiaľ nevykonáte. Nastavenia, ktoré majú používatelia k dispozícii, umožnia používateľom priamo nastaviť danú funkciu. Napríklad ak sa používateľ rozhodne zvýšiť jas, na obrazovke sa zjaví políčko s jasom, v ktorom si sám zvolí úroveň. V ostatných prípadoch ale Siri presmeruje používateľa do Nastavení, respektíve do konkrétnej sekcie v nastaveniach zariadenia. Nie je ale vylúčené, že sa tieto funkcie objavia až v neskorších beta verziách iOS 7.

siri-130613-1

Siri taktiež umožní svojim používateľom prehrávať nové odkazy, odpovedať na zmeškané hovory, a taktiež umožní používať iTunes Radio. Používatelia taktiež môžu kontaktovať Siri preto, aby zverejnila na obrazovke informácie z Wikipedie, Twitteru a internetového vyhľadávaču Bing. Zaujímavosťou je, že sa Apple rozhodol v iOS 7 dať prednosť službe Microsoft Bing pred Googlom. V takomto prípade je možné, že to Apple so svojou averziou voči Googlu myslí vážne. Konieckoncov, len s príchodom iOS 7 zmizli aplikácie Mapy a YouTube, ktoré boli predtým dostupné na zariadeniach. Napriek tomu je možné zadať príkaz „Search Google for…“, aby Siri vyhľadala obsah na sieti Google. Po tomto kroku Siri jednoducho otvorí vyhľadávanie v Safari.

Apple na konferencii WWDC mimo iného vyhlásil, že Siri odteraz bude mať prirodzenejší hlas, táto vlastnosť ale v prvej beta verzii nie je dostupná. Zmena hlasu by mala predovšetkým priniesť možnosť výberu medzi ženským a mužským hlasom.

siri-130613-2

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.