Zavřít reklamu

Apple sa snaží sformovať tím inžinierov a špecialistov v oblasti funkie Siri. V snahe vylepšiť hlasovú službu chce angažovať až 142 pracovníkov, čo je takmer dvojnásobok doterajšieho počtu. Firma sa očividne bude chcieť vysporiadať s problémami, ktoré sprevádzajú používanie operačnej asistentky.

Mnoho používateľov mobilných zariadení a hlavne inteligentného reproduktoru Homepod sa v poslednej dobe sťažuje na hlasové ovládanie. Kritická obec, no aj užívateľská základňa vyčíta vývojárom nedostatočnú funkcionalitu Siri v porovnaní s Alexou od Amazonu. Širokú skupinu potenciálnych zákazníkov Homepodu odrádza práve skutočnosť nedokonalého hlasového ovládania. Štatistiky ponúknuté analytickou firmou Thinkum ukazujú, že Apple pred problémom nezatvára oči a snaží sa verbovať skúsených špecialistov. 

Siri statistics
Počet otvorených pozícií pre vývoj Siri sa vyšplhal na rekordné číslo práve behom februára a marca 2018 a udržiava sa na konštantnej línii. Práve v tomto období Apple spustil predaj svojho inteligentného domáceho reproduktoru. Časté sťažnosti a vytýkavé recenzie spojené s funkciou hlasového ovládania Homepodu ako najslabším článkom reproduktoru donútili Apple rýchlo riešiť tento problém.

Vzhľadom na „zbieranie mozgov“ sa možno už čoskoro dočkáme updatu v podobe ošetrenia Siri. Momentálne však podľa majiteľov reproduktora, v porovnaní s Alexou zaostáva v možnostiach rozhrania, ale aj v základných funkciách. O prípadnom update a opravách pre Siri vás budeme informovať.

siri

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.