Zavřít reklamu

Když Apple odhalil na WWDC 2013 nový počítač Mac Pro, většina diváků zůstala v němém úžase nebo naopak horlivě tleskala. Nikdo slova Phila Schillera příliš neposlouchal a v podstatě ani nevnímal. Schiller však uvedl jednu vleice zajímavou informaci, která jistě potěší všechny, jenž se zabývají zejména profesionální video editací a postprodukcí.

„Tým Final Cut Pro tvrdě pracuje na nové verzi Final Cut Pro X, která bude podporovat veškerý výkon a grafické možnosti tohoto stroje,“ uvedl Phil Schiller při odhalení nového počítače Mac Pro na WWDC. Ačkoli jsme se nedočkali bližších podrobností, je jasné že Apple bude muset nákup nového hardware, tedy nového Mac Pro obhájit nejen jeho vzhledem, ale také využitím tohoto stroje pro aplikace a výpočty, pro které je primárně určený. Apple tak již potvrdil že se uživatelé dočkají nové verze final Cut Pro X, která tak využije duální GPU AMD FirePro a 4K video. Final Cut Pro X tak bude zřejmě prvním softwarem, který plně využije potenciál Mac Pro a software bude mít možnost využít výpočetní výkon nejnovějšího počítače v profesionální sféře Applu.

Je zřejmé, že společnost nebude přinášet nový software pouze pro video editory, ale dočkáme se také dalších nástrojů jako je Aperture 3 nebo Logic Pro studio, které budou upraveny právě pro využití potenciálu Mac Pro. Uživatelé si navíc od začátku nemohli dlouhou dobu na Final Cut Pro X zvyknout a mnoho profesionálů prozatím ani na nejnovější verzi nepřešlo. Apple tak připravuje produkt, který využije profesionální stroj a umožní vytvářet postprodukci a střih videa nejlépe, jak umožní hardware a dovednosti uživatele. Recenzi Final Cut Pro X od profesionálního uživatele si můžete přečíst přímo zde.

Mac_Pro_2013

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.