Zavřít reklamu

Apple vydal update profesionální aplikace Final Cut Pro určené pro zpracování a postprodukci videa. Aktualizace je prvním velkým updatem, kterým se Apple snaží přiblížit zpět k profesionálním uživatelům, kterým se nová verze Final Cut Pro X natolik nelíbila, že dokonce Apple sáhl k nevídanému kroku a vracel nespokojeným uživatelům celou částku, za kterou aplikaci koupili. Tiskový mluvčí společnosti po několika dnech zveřejnil informace o tom, že si je Apple vědom chyb kterých se v aplikaci dopustil pro profesionální uživatele.

Jedním z největších problémů bylo zrušení podpory pro XML formáty, ve kterém ukládali projekty uživatelé Final Cut Pro 7, tedy předchozí verze software. Díky tomu bylo nemožné po nainstalování nové verze Final Cut Pro editovat starší projekty. Dnes zveřejnění update přináší znovu podporu XML formátu do aplikace Final Cut Pro X. Přesto není podpora plnohodnotná, protože finální import probíhá přes další aplikaci, která formát upraví, což podotkl server CNET.com.

Mezi další doplňky do Final Cut Pro X 10.0.1 patří podporu projektů Xsan, vytvoření vlastních time-line, full-screen pro Mac OS X 10.7 Lion a GPU akceleraci při exportu videa. Apple vydal také Development Kit, který je určený pro výrobce kamer a fotoaparátů, aby mohli vytvořit plug-iny pro své přístroje kompatibilní s Final Cut Pro X. Kromě toho vydal Apple také update pro Motion 5.0.1 a Compressor 4.0.1.

 


Dnes nejčtenější

.