Zavřít reklamu

Podobne ako v prípade iPadu mini, tak už aj v prípade iPhone je zrejmé, že Apple zrejme naozaj uvedie do predaja lacnejší, avšak naďalej plnohodnotný model svojho telefónu, ktorý by mal disponovať plastovým telom. Aj keď nie je isté, aké špecifikácie v skutočnosti lacný plastový iPhone ponúkne, všetky doterajšie správy a špekulácie nasvedčujú tomu, že sa prístroj do predaja dostane už v priebehu roku 2013. To v konečnom dôsledku dnes potvrdil aj server ETrade Supply, ktorý patrí medzi dobre informované zdroje.

Práve tento portál totiž už v minulom roku priniesol fotografie predného a zadného krytu iPhone 5, a v priebehu uplynulého mesiaca informoval o prednej FaceTime kamere telefónu iPhone 5S. V prípade nového tvrdenia sa server odvoláva na svoje zdroje priamo vo Foxconne, pričom tie mu potvrdili, že lacnejší iPhone je možné považovať za veľmi pravdepodobný produkt. Konieckoncov, Apple by týmto zariadením dokázal zaplaviť nemalú časť svetového trhu, zvlášť ak vezmeme do úvahy, že dnes základný model vlajkovej lode stojí okolo 700€. Cena tohto nového telefónu by sa mala pohybovať na úrovni približne 350€, no jeho vzhľad je veľmi otázny.

Podľa doterajších špekulácií by sa totiž mal nový lacný iPhone výrazne podobať na najnovší iPod touch, avšak z prednej strany sa bude jednať skôr o iPhone 5. Navyše, práve spustenie predaju takéhoto zariadenia by malo výrazný vplyv na predaje telefónov od Samsungu, keďže podľa J.P. Morgan by mal tento „low-cost“ ovládnuť až 25% trhu smartfónov strednej triedy. Konieckoncov, aj keď sa má jednať o lacnejší iPhone, doterajšie špekulácie vravia o tom, že by doň mal Apple vložiť hardvér z iPhone 5, presnejšie procesor Apple A6 a 1GB RAM. Takýto spôsob použitia hardvéru predošlej generácie používa už dnes Apple pri ďalších obľúbených zariadeniach, akými sú iPad mini a iPod touch. Navyše, dnes ešte neexistuje veľké množstvo hier či aplikácií, ktoré by mohli využiť u iPhone 5 maximálny výkon hardvéru, avšak v čase lacného iPhonu by k tomu dôjsť mohlo.

iphone_blue

*Zdroj: ETrade Supply

Dnes nejčtenější

.