Zavřít reklamu

Prakticky všetky tohtoročné správy nasvedčujú tomu, že Apple hodlá vypustiť do obehu okrem štandardného iPhonu aj jeho lacnejší variant, a dokonca niektoré informácie svedčia aj o tom, že Apple hodlá experimentovať s veľkými obrazovkami, pokiaľ chce konkurovať čoraz populárnejším „phabletom“, smartfónom s veľkými dotykovými displejmi. Týchto špekulácií sa dnes chopil na svojom blogu aj bývalý reklamný guru spoločnosti Apple Ken Segall, ktorý tvrdí, že sa blíži „iPodizácia“ iPhonu.

Navyše, v tomto prípade môže byť nová blogová správa veľmi pravdivá, keďže sám ako bývalý zamestnanec Applu spomína, čo sa v čase jeho pôsobenia v Appli udialo. Už pred ohlásením prvého iPhonu mnohí zamestnanci spoločnosti predpokladali, že sa po určitom čase iPhone vydá cestou svojho predchodcu, prehrávaču iPod. V priebehu prvých rokov bude Apple pracovať na vylepšeniach telefónu, neskôr rozšíri portfólio v prospech zákazníkov: „Najlepšie roky iPodu prišli až po tom, ako sa z neho stala škála produktov,“ píše Segall, „Je veľká šanca, že ďalší iPhone bude rodina iPhonov.“

Hneď na to Segall rozpísal na svojej stránke až tri rôzne modely telefónu iPhone, ktoré môžeme v dohľadnej budúcnosti očakávať. Prvým modelom je podľa neho práve lacnejší variant jablčného telefónu, nazvaný ako iPhone mini. Mini by mal podľa doterajších správ a informácii ponúkať plastové telo, no pod jeho kapotou by sa mal ukrývať hardvér z iPhone 5. S tým však zrejme Segall nesúhlasí a vo svojom novom článku tvrdí, že lacný „mini“ variant by mohol byť menší, ponúkať 3.5-palcový displej a slabší hardvér, vďaka čomu by ho bolo možné naozaj označovať ako lacný a malý model.

IPod_family

Ďalším produktom je podľa neho tzv. The new iPhone. V praxi by sa tak malo jednať o ukončenie éry číslovania a po vzore ostatných produktov by sme už nemali na trhu očakávať iPhone 5S, ale jednoducho „iPhone“ či „Nový iPhone“. Takýto trik konieckoncov predviedol už v minulom roku Apple s iPadom a je preto možné, že pri rozšírení portfólia iPhonov čaká rovnaký osud aj telefón. Novinkou by podľa neho mohol byť okrem nových funkcii aj výber z niekoľkých farebných variantov, ako tomu je už dnes pri prehrávačoch iPod shuffle, iPod nano a iPod touch. Zároveň však je možné, že práve „farbenie“ bude záležitosťou ostatných iPhonov a nie základného, ako tomu je už dnes v prípade iPod classic.

Nakoniec sa v článku spomína tretí model iPhone, iPhone Max: „V žiadnom prípade! Apple nikdy nespraví väčší iPhone! A nikdy nespraví menší iPad!“ Už na začiatku popisu väčšieho iPhonu naráža Segall na časté reakcie fanúšikov značky na čo i len prvé špekulácie o takýchto zariadeniach. Podľa Segalla môže byť Apple nútený expandovať svoje mobilné portfólio tak, aby mohol konkurovať aj veľkým telefónom s veľkými displejmi, ktoré sa dnes začínajú tešiť celkom veľkej popularite. Apple sa buď bude prihliadať na to, ako čoraz väčší počet užívateľov konvertuje k takýmto zariadeniam, alebo sa jednoducho prispôsobí trhu a prinesie na trh špičkový phablet, ktorého kvalita bude hodná Applu. Podobne ako to učinil dávnejšie s iPodmi a v minulom roku aj s iPadmi. Môžeme preto očakávať v budúcom roku trojicu iPhonov? Áno, Môžeme. Práve v týchto rokoch totiž nastal ten správny čas, ktorý umožní zmeniť pojem iPhone v sériu produktov.

iPad_family

*Zdroj: Ken Segall

Dnes nejčtenější

.