Zavřít reklamu

Aj keď nie je vôbec isté, či Apple vlastne pripravuje nejaký vlastný televízor, ktorý by sme mohli ovládať s pomocou Siri či zázračného prsteňa, doposiaľ sa o ňom objavilo množstvo nepotvrdených informácií, mimo iného aj správa, podľa ktorej by mala plnohodnotná Apple iTV či HDTV disponovať vysokým rozlíšením 4K, alebo inak 3840 x 2160 bodov. Toto tvrdenie sa však zdalo v tom čase pomerne pochybné, no naozaj sa tak môže stať už v prípade prvej generácie televízoru. Na trhu sa totiž objavila prvá 4K TV v prijateľnej cenovej relácii.

Nová, veľmi lacná 4K TV pochádza od spoločnosti Seiki, pričom jeho prvý televízor s podporou veľmi vysokého rozlíšenia disponuje 50-palcovou obrazovkou s LED podsvietením. Spoločnosť tvrdí, že jeho televízor spracováva obraz obnovovacou frekvenciou 120MHz a odozvou 6,5 milisekundy. Televízor okrem iného obsahuje trojicu HDMI portov, porty VGA, kompozitné AV, ako aj možnosťou pripojenia dodatočných reproduktorov. Najväčším lákadlom je však cena zariadenia, ktorá je spoločnosťou stanovená len na 1299 dolárov, čím sa dostáva do cenovej relácie bežného Full HD televízoru.

Apple tak má pred sebou silného konkurenta v oblasti ceny, pokiaľ sa predsa len rozhodne predstaviť svoj vlastný, plnohodnotný televízor s vysokým rozlíšením. Špekulácie o tom, že Apple pripravuje zariadenia s podporou rozlíšenia 4K sa začali objavovať už krátko na to, ako spoločnosť predstavila MacBook Pro s Retina displejom, ako aj novú, tenšiu generáciu počítaču iMac. Percento pravdepodobnosti však špekuláciám pridalo ohlásenie novej verzie Thunderbolt portu, čo môže mať za následok už v budúcom roku predstavenie iMacu s Retina displejom, ako aj úplne nového, tenšieho Thunderbolt Retina Display.

seiki-tv

*Zdroj: Engadget

Dnes nejčtenější

.