Zavřít reklamu

Známy analytik spoločnosti Topeka Capital Markets Brian White dnes priniesol nový report ohľadom jedného z nových, bájnych zariadení, ktoré Apple údajne hodlá predstaviť. Plnohodnotná Apple HDTV, ktorá by mala byť údajne akýmsi drahším nástupcom set-top boxu s výrazne rozšírenou funkcionalitou a derivátom systému iOS, by sa podľa Whita mala dočkať svojho ohlásenia už v neskoršej časti tohto roka, pričom by mala byť dostupná v 60-palcovej, ale taktiež aj v 50 až 55-palcovej verzii.

Aj keď nie je známe, či sa vôbec ohlásenia plnohodnotnej TV od Applu dočkáme, televízor by mal priniesť ďalšiu inováciu, opäť týkajúcu sa ovládania zariadenia. Zatiaľ čo Apple ohúril fanúšikov v roku 2001 kolečkom ClickWheel a v roku 2007 dotykovým displejom s podporou multitouch, HDTV by sme mali ovládať ďalším typom ovládaču, ktorý má podľa správy niesť meno iRing. Ako už z názvu môže vyplývať, iRing by mal byť dodatočným prsteňom, ktorý by mal slúžiť ako pohybový senzor na ovládanie. Po novom by sme sa tak zbavili akýchkoľvek tlačidiel, zbavili by sme sa jednoduchého Apple Remote a nahradili ho našimi prstami. Rovnako by podľa Whita mali veľkú rolu v novom, televíznom ekosystéme Applu hrať aj údajne pripravované hodinky iWatch, vďaka ktorým by bolo možné existujúcu funkcionalitu doplniť aj o možnosť telefonovania.

iring-concept

Pokiaľ ste sa však už tešili, že jedného dňa budete môcť na vašom iPade sledovať plnohodnotnú TV, zrejme vás nasledovná správa sklame. Analytik vo svojej správe tvrdí, že Apple doplní portfólio aj o menšie prenosné obrazovky, ktoré by boli schopné užívateľovi bezdrôtovo získavať obraz z primárnej iTV pod podmienkou, že sa nachádzajú v dosahu nanajvýš 200 metrov od nej. Používatelia by tak už nemuseli kupovať do domácnosti štyri televízory, no stačil by im jeden jediný, ktorý by so sebou mohli bezdrôtovo prenášať kdekoľvek. Naša redakcia však skôr verí v to, že táto dodatočná funkcia bude dostupná aj pre iPad a iPad mini, najmä ak vezmeme do úvahy skutočnosť, že v budúcej Apple obývačke bude hrať veľkú rolu tiež FaceTime a Siri.

White sa nakoniec pozrel aj na cenu balíku. Základný model iTV so 60-palcovou obrazovkou bude možné zakúpiť v cenovej relácii od 1500 do 2500 dolárov, pričom táto cena je závislá od počtu dodatočných mini iTV. Najlacnejší variant by mal vo svojom balení ponúkať jednu takúto obrazovku, a užívatelia budú môcť pripojiť maximálne štyri takéto zariadenia k televízoru.

1appletelevisie

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.