Zavřít reklamu

Pátá generace tabletu iPad by měla jít do výroby letos na podzim a dodavatelé věří, že Apple nahradí svoji starou technologii, za novou technologii umožňující vytvořit dotykový panel z tenkých vrstech, které v současné době používá iPad mini. To umožní Applu vytvořit tenčí, lehčí a v neposlední řadě pak také více sexy iPad páté generace s 9,7″ displejem.  Podle Digitimes nové dotykové panely budou k dispozici pro Apple v létě 2013 s tím, že největší výrobní vytížení zažíjí dodavatelé na podzim letošního roku, kdy bude Apple vyrábět iPady pro předvánoční trh.

To znamená, že se pátá generace iPadu začne dodávat v podstatě až na podzim, díky čemuž bude Apple útočit na předvánoční trh. Podle magazínu Forbes Apple nabídne nový iPad 5. generace dokonce až v říjnu letočního roku, díky čemuž budou mít spotřebitelé celý rok na nákup čtvrté generace, která sklidila kritiku za to, že ji společnost představila pouhých sedm měsíců po iPad 3. generace a nepřinesla v podstatě nic invoativního. V současné době je tomu již více než půl roku, kdy Apple nevydal nejen žádnou novinku, ale zároveň nenabídl ani žádnou podstatnou softwarovou aktualizaci.

Společnost by měla začít vydávat své produkty tak, aby mohla v podstatě několikrát do roka nabídnout buď nový software nebo nový produkt. V současné době totiž vše napovídá tomu, že se prvních produktů dočkáme až na WWDC 2013, tedy v červnu a následně na podzim. Obecně se od nového iPadu očekává kromě aktualizace hardware prředevším převzetí designu z iPadu mini. iPad s 9,7″ displejem by měl nabídnout nejen tenčí design, ale také zeštíhlení okrajů rámečku, opět po vzoru toho co předvedl iPad mini.

ipad5-1

Zdroj: forbes.com

Dnes nejčtenější

.