Zavřít reklamu

Apple má patent, který popisuje uložení fotografií u fotoaparátu do mezi paměti předtím, než uživatel stiskne spoušť. Patentová přihláška popisuje uložení fotografií do paměti dříve než uživatel začne fotografovat. V momentě kdy spustíte aplikaci fotoaparát, vyfotí iPhone několik fotografií předtím, než stisknete spoušť. Pomocí pokročilého algoritmu, který měří kontrast, rozlišení, dynamický obsah a podání barev v několika bodech, srovná telefon všechny pořízené fotografie s tou, kterou jste vytvořili stisknutím spouště, tedy stisknutím tlačítka pro volbu hlasitosti nebo dotykem na displej.

Pokud je některá z fotografií na základě porovnání pomocí výše popsaného algoritmu lepší než fotografie kterou jste vytvořili, telefon ji automaticky nabídne místo vaší fotografie. Ostatní fotografie se z mezi paměti okamžitě odstraní. Pokud iPhone rozhodne že vaše fotografie je ta nejlepší, odstraní fotografie ez toho aniž by nabízel lepší alternativy. Pokud však chcete ušetřit čas a více než na své umění spoléháte na iPhone, můžete nechat telefon vybrat fotografii za vás, na displeji se pak zobrazí pouze nejlepší fotografie.

Apple vlastní patent již od roku 2009, ovšem až nyní se patentová přihláška dostala na veřejnost. Snahou patentu je pořídit co nejkvalitnější fotografie a minimalizovat otřesy, které jsou způsobeny dotykem displeje nebo stisknutím tlačítka hlasitosti. Při časech které iPhone a ostatní iOS produkty používají při focení je však podobné řešení spíše něčím nadstandardním než nečím nutným. O tom svědčí tkaé fakt že jsme se ještě se systémem nesetkali v současných produktech.

13
13

*Zdroj: Appleinsider.com

 

Dnes nejčtenější

.