Zavřít reklamu

Následující příběh není o zakladateli společnosti Apple ani o miliardáři, je to příběh o člověku který miloval technologie a chtěl, aby se na světlo světa dostávaly jen ty nejlepší, které mohou existovat, následující příběh je o Stevu Jobsovi. Společnost HP udělala v roce 2010 rozhodnutí, kterému se zřejmě nemůže nikdo divit. CEO HP Mark Hurd byl obviněn ze sexuálního obtěžování, kterého se měl dopustit na vrátné společnosti HP Jodie Fisherové, která je také bývalou hvězdou televizní stanice Reality TV. Ze všeho Marka Hurda usvědčoval dopis psaný Jodie Fisherovou, který se právě v roce 2010 dostal na veřejnost. Společnost se tak zachovala na první pohled zcela logicky, představenstvo donutilo Marka opustit pozici CEO společnosti HP a do jejího čela dosadilo nového CEO

Steve Jobs však obdivoval to co HP dokázalo a považoval společnost za jeden z nejsilnějších článků Silicon Valley. Obával se toho, že společnost nebude schopna pod novým vedením podávat výsledky, které Steve Jobs očekával a to i bez toho, aniž by v té době společnosti Apple a HP nějak úzce spolupracovali. Steve tedy zavolal Hurda k sobě domů, kde se s ním mohl setkat bez toho, aniž by čelil bulvárním fotografům, kteří si kvůli skandálu chtěli na Hurdovi co nejvíce smlsnout. Hurd se setkal s Jobsem v jeho domě v Palo Alto, ve kterém dvojice strávila více než dvě hodiny, během kterých vzal Steve Jobs Hurda na obvyklou procházku kolem stromů ve své zahradě. Jobs během rozhovoru s Hurdem prosil několikrát o to, aby mu Hurd řekl cokoli co může udělat proto, aby se opět stal CEO společnosti HP. Jobs nabídl napsat dopis řediteli nebo správní radě HP. Steve Jobs dokonce nabídl Hurdovi, že obtelefonuje všechny členy představenstva HP a přesvědčí je, aby vzali Hurda zpět do vedení HP.

Jobs se obával toho, že HP nebude po odchodu Hurda tak schopné jako předtím a snažil se pomoci. To se mu však nakonec nepodařilo a ačkoli byl Steve Jobs na světě již jen jediný rok od této situace, byl svědkem jak HP upadá pod vedení CEO Leo Apothekera. Steve Jobs chtěl zkrátka aby vše fungovalo na sto procent a bylo mu jedno zda je to jeho společnost nebo společnost ze které nemá ani korunu, i tak chtěl, aby ze sebe vydala to nejlepší.

Steve Jobs Introduces iCloud Storage System At Apple's Worldwide Developers Conference

Dnes nejčtenější

.