Zavřít reklamu

 Spoločnosť HP v minulosti zaujímala slušné postavenie v oblasti smartfónov. Jej inteligentné telefóny boli určené hlavne pre manažérov a podnikateľov. Ako sa však menil charakter trhu a smartfóny sa dostávali do rúk úplne bežným používateľom, prišli nové značky, nové operačné systémy a HP stratilo svoj post na tomto trhu. Teraz však spoločnosť chce zase preraziť tam, kde kedysi zaujímala silné postavenie.

Majú jej k tomu dopomôcť dva nové phablety alebo ako ich HP nazvalo ‚voice tablets‘. Ich mená nie sú zložité. Spoločnosť ich nazvala jednoducho HP Slate6 VoiceTab a HP Slate7 VoiceTab. Obe zariadenia bežia na operačnom systéme Android 4.2 Jelly Bean, ktorému dalo HP vlastnú grafickú nadstavbu. Oba tablety disponujú 3G modulom. Tieto zariadenia, ako spoločnosť uvádza, sú určené pre  tých, ktorí chcú prepojiť svoje telefóny a tablety do jedného zariadenia.

Snímka obrazovky 2014-01-15 o 17.44.59

Obe zariadenia budú dostupné s pamäťovou kapacitou 16GB a samozrejmosťou bude možnosť rozšíriť si kapacitu na doposiaľ neuvedenú hodnotu. Zariadenia budú mať v útrobách ukrytý bližšie nešpecifikovaný 4-jadrový procesor. Oba tablety budú mať vpredu aj vzadu HD kamery. Čo sa týka rozlíšenia, HP sa drží viac pri zemi a neponúka horibilné rozlíšenia. Slate6 si vystačí s HD displejom, zatiaľ čo väčší variant ponúkne displej s rozlíšením 1280 × 800 pixelov. Zadnú stranu bude chrániť kryt so špeciálnou povrchovou úpravou, o ktorej HP hovorí, že je „premium pixelated“ čiže má dizajn, ktorý je odolný proti škrabancom, či už malým alebo veľkým.

Tieto tablety nie sú určené pre trh USA, ale budú dostupné primárne v Indii, kde má HP svoj najproduktívnejší trh. Spoločnosť dúfa, že tieto tablety jej napomôžu k tomu, aby sa dostala znovu na výslnie v oblasti tabletov. Tieto zariadenia určite nespadajú do kategórie high-end produktov. Ich primárna kategória je tá stredná.

hphablet-820x420

Dnes nejčtenější

.