Zavřít reklamu

Někdy bulvární příběhy přináší sama marketingová oddělení jednotlivých společností. iPhone 4. generace, tedy jeho prototyp začal testovat 27 letý softwarový inženýr přímo v terénu. Tento zaměstnanec Apple Inc. se vydal na posezení v baru, kde si opakovaně objednal pivo. Jako poslední zprávu z prototypu iPhone odeslal na svůj FaceBook účet zprávu: ”Nevěděl jsem, jak dobrý Německý pivo je”. Následně položil iPhone na stoličku vedle sebe. Když pro něj po pár okamžicích sáhl, již telefon nenahmatal a tak se začal ptát, zda jej někdo neviděl nebo nenašel. Bar ve kterém zaměstnanec trávil večer Gourmet Haus Staudt, je pouhých 20 mil od sídla společnosti Apple v Curpertinu v Kalifornii.

Když nakonec telefon nenašel, odešel zlomený domu, v té době však již měl telefon zákazník, který seděl vedle něj a ten jej začal zkoušet. Hned si ale všiml předního fotoaparátu a dalších věcí, týkajících se hardware. Nicméně se zatím ničemu nepodivoval, až když druhý den ráno Apple telefon na dálku zcela zablokoval, zjistil, že není něco v pořádku a nabídl jej serveru Gizmodo.com, který za něj vyplatil částku 5000 dolarů.

Tak právě tento příběh obletěl před dvěma lety celý svět a do té doby neznámý softwarový inženýr Gray Powell se stal doslova legendou internetu. O rok později čelil Apple podezření z toho, že v jedné Mexické restauraci taktéž v Cupertinu, ztratil někdo ze společnosti prototyp iPhone 5. Oba ztracené telefony se okamžitě staly terčem ostré kritiky, která se však nesoustředila na neschopnost zaměstnanců, ale spíše na promyšlený plán marketingového oddělení společnosti Apple, které vymyslelo do té doby něco skutečně nevídaného.

Tento příběh již zná zřejmě opravdu každý čtenář Letem světem Applem. Společnost Google se však zřejmě rozhodla, že napíše ten stejný, ovšem s očekávaným mobilním telefonem Nexus 4. Na internetu se totiž objevily informace o tom, že koncem září v hudebním klub v San Francisku zmizel prototyp Google Nexus 4, který testoval jeden ze zaměstnanců společnosti Google, jenž vyrazil na pivo. Na telefonu Nexus 4 pracuje Google společně s LG. Tentokrát má však příběh trochu jinou dohru, než v případě serveru Gizmodo, kterým způsobilo odkoupení prototypu od nálezce značné problémy a Apple je například přestal zvát na mediální události související s představením nových produktů.

Když totiž barman z klubu s názvem 500 Club, vzdáleného jen pár mil od místa, kde se podařilo před dvěma lety ztratit iPhone 4, telefon nalezl, zavolal do Google s tím, že jej chce vrátit. Google pro mobil poslal jednoho ze svých zaměstnanců z bezpečnostního oddělení, který údajně na barmana tlačil a snažil se přinutit barmana, aby o telefonu nikomu nic neřekl. Nakonec mu věnoval jiný, již prodávaný telefon Google s tím, že slíbil mlčení o celém incidentu. Příběh však nyní přinesl magazín Wired a je otázka, zda nebude Google barmana hnát před soud. Parametry telefonu nakonec stejně jen pár dnů po jeho úniku přinesl nezávisle server Onliner, který zveřejnil, že novinka od Google dostane do vínku 4,7″ IPS displej (1280 x 720 pixelu), čtyř jádrový 1.5 GHz procesor Qualcomm Snapdragon S4 APQ8064 a 2 GB operační paměti. Telefon bude oficiálně představen zítra, již dnes jsou však na internetu údajné fotografie určené pro tiskové zprávy.

Google_nexus_4

*Zdroj: itbiz.cz

Dnes nejčtenější

.