Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o pravděpodobných novinkách, které přinese aktualizace počítačů iMac. Dnes server AppleInsider doplnil, že podle jeho informací bude nová verze počítače iMac dostupná na prodejnách Apple Store již ve středu 24. 10. 2012, tedy pouhý jeden den po jejich představení. Pokud tak nyní plánujete koupi nového iMacu, skutečně se vyplatí počkat na nové modely, které mají kromě zvýšeného výkonu přinést také přepracovaný design a lepší displej, ten však nenabídne rozlišení Retina. Jak se zdá, tak mediální event společnosti Apple se zřejmě skutečně uskuteční příští středu, tedy 23. 10. 2012. V tom případě můžeme dnes nebo zítra očekávat kolem 19:00 našeho času pozvánku od společnosti Apple.

Objevily se informace o tom, že Apple u nových počítačů iMac změní design, který bude svým zaoblením připomínat kapku vody. Další novinkou bude pak použití zcela nových displejů, které nabízí ochrané sklo jako součást samotného LCD, díky čemuž dojde nejen ke ztenčení samotného displeje a tím pádem také ke ztenčení iMacu, ale zejména se tak Apple vyvaruje nepříjemné vlastnosti některých počítačů iMac a displejů Apple LED Cinema nebo Apple Thunderbolt display, u kterých dochází k zanášení prachu mezi ochrané sklo a samotnou obrazovku.

Zpráva zveřejněná na čínském serveru bbs.weiphone.com dále uvádí, že počítače iMac zatím nenabídnou displeje s rozlišením Retina. Ty totiž nejsou v současné době ve velikosti 21,5, respektive 27 palců k dispozici a Apple se nyní bude soustředit na výrobu 13,3″ MacBook Pro Retina, která je již v plném proudu. Weiphone.com dále uvádí, že společnost Apple představí nové počítače iMac společně s již zmíněným MacBook Pro Retina 13″ a iPad mini 23. 10. 2012.

Dnes nejčtenější

.