Zavřít reklamu

Ak žijete za veľkou mlákou, v Severnej Amerike, mohli ste sa stretnúť s ultrabookom od Toshiby, ktorý sa výrazne odlišuje od Macbook Air a jeho replík od Samsungu, ASUS, Acer a iných. Produkt, ktorý Toshiba prezentuje, totiž disponuje dnes unikátnym pomerom strán 21:9. Pýtate sa, čo je to za zvláštny pomer strán? Takúto obrazovku môžete poznať z kín. 21:9 totiž prináleží kinoplátnam. A práve to je účel ultrabooku Toshiba Satellite U845W.

Tento ultrabook od Toshiby sa za Atlantickým oceánom začal predávať už pred 3 mesiacmi, u nás o ňom niet žiaľ ani stopy. Poďme si ho však bližšie uviesť. Toto zariadenie je priamo určené na sledovanie filmov, čomu nasvedčuje nielen pomer strán 2.35:1, ale aj rozlíšenie 1792×768. Samotný systém disponuje dvojjadrovým procesorom Intel Core i7 taktovanom na frekvencii 1.9GHz, 6GB DDR3 RAM taktovanou na 1600MHz, integrovaným grafickým čipom Intel HD Graphics 4000 a SSD s kapacitou 256GB. Ďalej prístroj podporuje Bluetooth 4.0, nájdeme na ňom trojicu portov USB 3.0, čítačku kariet a nechýbajú ani audio porty či HDMI. Samotná cena prístroja sa však drží na 1499 dolároch, takže sa o lacnej záležitosti nedá hovoriť. 14.4-palcový displej však nie je malý, čomu nasvedčuje aj výška prístroja – tá sa totiž vyrovná 11-palcovému modelu Macbook Air.

Server ArsTechnica považuje za dobré vlastnosti tohto laptopu hlavný účel displeja, no v prípade, že potrebujete spustiť full-screen programy podporujúce pomery strán 4:3 alebo 16:9, dočkáte sa nepríjemných čiernych rámov. Taktiež sa nedá považovať za plnohodnotný pracovný nástroj, slúži najmä ako oddychové mini-kino. Výhodou je taktiež možnosť upgradovania operačnej pamäte až o 8GB, pričom dva si laptop drží integrované na doske. Problematická je však klávesnica a váha, keďže tento „filmár“ je o niečo ťažší ako bežné 13-palcové ultrabooky.

Toshiba Satellite U845W

Dnes nejčtenější

.