Zavřít reklamu

Pokud se vám zdá, že v poslední době dochází k čím dál tím většímu počtu úniků novinek dříve, než jsou oficiálně představeny, zdá se vám to správně. Od doby kdy Applu unikla podoba iPadu první generace několik hodin před jeho oficiálním představením, totiž společnost stíhá jeden únik informací za druhým.

Pokud jste si mysleli, že snad Apple přestal informace utajovat a začal se více než na tajemství okolo svých produktů soustředit na jejich výnosy, není to tak úplně pravda. Společnost Apple čelí neskutečnému mediálnímu tlaku, když mluvíme o Apple, mluvíme o nejhodnotnější společnosti na světě, dle tržní kapitalizace. Slovo Apple se v roce 2010 stalo nejmedializovanějším slovem na světě. Dokonce se dostalo do žebříčku deseti nejmedializovanějších slov v ČR. Samozřejmě že každý únik a každá zpráva okolo Apple láká tisíce čtenářů, kteří chtějí vědět něco víc než ostatní a nejlépe ještě jako první.

Apple začal zajímat nejen své fanoušky ale i běžné lidi. Pro společnost pracují v dodavatelském řetězci desítky tisíc zaměstnanců. Není v silách žádného managmentu na světě uhlídat takové množství lidí, kteří navíc vědí, že za každou informaci, kterou se jim podaří poskytnout médiím dostanou na své poměry velmi dobře zaplaceno. Apple tak nezhoršil přístup k utajování informací, ale lidé zvýšili svůj zájem o tyto informace. Společnost v příštích letech vybuduje vlastní dodavatelskou síť, jak jsme již uvedli. V ten moment bude mít snad o něco málo více možností jak střežit informace před únikem, do té doby se však musíme s úniky informací smířit, budou přicházet ve větší či menší míře stále.

RZ-mm

 

Dnes nejčtenější

.