Zavřít reklamu

V poslednej dobe sa objavuje množstvo nepodložených informácií o podobe, či presnej konfigurácii novej generácie tabletu iPad. Konkrétne sa jedná o snímky, ale hlavne špekulácie, že nový model má obsahovať Retina displej, väčšiu batériu a lepší fotoaparát. Ide však o klasickú situáciu, ktorá sa využíva na dezinformáciu pred predstavením ďalšieho produktu od spoločnosti Apple. Preto je otázne, či sa oplatí spomenutým špekuláciám dôverovať. Ale predsa len zvážme možnosť, že bude predstavený iPad 3 s ultra- vysokým rozlíšením 2048×1536 a dostatočne výkonným hardvérom pre spracovanie video obsahu s rozlíšením 1920×1080 pixlov, skratkou 1080p.

V súčasnosti však Apple poskytuje v iTunes Store, filmy a videonahrávky v rozlíšení maximálne 720p, čiže 1280×720 pixlov. Doteraz ani nebolo nutné poskytovať, prostredníctvom spomenutého internetové obchodu, obsah vo vyššej kvalite. Pretože všetky doterajšie generácie iOS zariadení, 1080p kvalitu nepodporovali a okrem Apple TV by ju ani nevyužili, keďže ich displeje nemali dostatočné rozlíšenie pre zobrazenie všetkých bodov. No predstavením iPadu 3, s vyššie uvedenými parametrami by sa situácia úplne zmenila.

Logo Full HD

Hovorí sa aj o vypredaných zásobách Apple TV, čo môže naznačovať, že Apple plánuje uvedenie novej generácie tohto modelu už v najbližšom čase. Pri predpoklade, že bude podporovať 1080p rozlíšenie sa dostávame k jedinému záveru. Ak sú špekulácie pravdivé , Apple by mohol skutočne začať poskytovať v iTunes Store obsah vo vyššej kvalite a rozlíšení. Veď už v minulý rok sa objavili správy o tom, že spoločnosť z Cupertina požiadala filmové štúdiá okrem iného, aj k distribúcii 1080p obsahu.

Tento článok má však len charakter „čo by mohlo byť keby“, to ako bude nový iPad vyzerať sa oficiálne dozvieme pravdepodobne už prvý marcový týždeň.

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.