Zavřít reklamu

Dnes v noci, server Repair Labs uverejnil fotografie zadného krytu, ktorý údajne patrí novej generácie iPadu. Snímky sú vraj zaznamenané niektorým z čínskych dodávateľov, čo ešte zvyšuje dôveryhodnosť správ. Taktiež to znamená, že iPad 3 je skutočne vo výrobe a zvesti o jeho predstavení na budúci mesiac, môžu byť pravdivé. V porovnaní so starším modelom, si je možné všimnúť na obrázku zadnej časti nového iPadu niekoľko zmien, označených veľkými písmenami, ktoré podľa Repair Labs znamenajú nasledovné:

  • A. Tu si môžete všimnúť, že úchyty pre logickú dosku sú veľmi odlišné, čo znamená, že základná doska bude mať určite iný tvar.
  • B. Väčšie batérie. Miesto kde sa nachádza základná doska na iPade 2 zaberá oveľa viac miesta ako v iPade 3. Dlho sme počúvali, že iPad 3 bude poskytovať dlhšiu životnosť batérií a skutočne to tak vyzerá, pretože vďaka menšej doske bude viac miesta pre batérie.
  • C. Kamera je iná. Je ťažké urobiť si názor len pri obyčajnom pohľade na nový kryt, ale to, čo môžeme očakávať, je iná kamera na novom iPade 3, než tú čo máme na súčasnej verzii.
  • D. LCD displej bude tiež iný. Či to bude Retina displej ako sa očakáva, si budeme musieť počkať. Ale odlišná montáž znamená, že LCD bol prinajmenšom prepracovaný.

ipad_2_ipad_3_rear_shell_large

so

Bohužiaľ informácie ani fotografie displeja, ktorý by mala ďalšia generácia iPadu používať sa neobjavili. Znamená to však, že sa pravdepodobne jedná o prísne tajnú súčiastku a preto nie je vylúčené, že sa nakoniec objaví v novom produkte „Retina“ displej. Taktiež hrúbka nového modelu nevyzerala väčšia oproti iPadu 2, no zdroj uviedol, že bez osadenej obrazovky je to ťažké posúdiť, pretože záleží hlavne na použitej technológii osvetlenia a napájania obrazovky. Smart Cover by mal byť vzhľadom na rovnaké umiestnenie magnetov kompatibilný, s obidvomi verziami tabletov.

d3cb7a03b536d349e251574a6c861512_view

Ohľadom procesora, ktorý by mal obsahovať nový iPad je tiež stále dosť otáznikov, pretože The Verge dnes oznámil, že ďalšia generácia spomenutého tabletu nemá obsahovať štvorjadrový procesor, čo je v rozpore s nedávno nájdenými dôkazmi v beta verzii iOS 5.1, ale aj ostatnými informácii z rôznych zdrojov. Podľa The Verge, má mať ďalší iPad stále dvojjadrový procesor ale  s novým grafickým čipom, pravdepodobne kvôli použitiu „Retina“ displeju. Nový grafický procesor s označením S5L8945X bude vyrábať Samsung, ten však usilovne pracuje aj na vývoji nových štvorjadrových procesorov, preto je stále otázne, aký hardvér bude obsahovať nový tablet od spoločnosti Apple.

Na záver upozorňujem že sa jedná o nepodložené informácie a priložené fotografie môžu byť falošné,to ako bude nová generácia iPadu vyzerať, sa dozvieme až na oficiálnom keynote.

*Zdroj: 9to5mac, Macrumors, ApplePro, Repair Labs

Dnes nejčtenější

.