Zavřít reklamu

iPad-2iPad 1. generácie sa stal hitom a ľudia neváhali v rade na neho čakať dni, či niekoľko desiatok hodín. Druhá generácie nebola výnimkou, dokonca niektorý nedočkavci v rade strávili 4 dni. Miesta v rade sa tiež predávali, niektoré aj za 900$, čo je viac ako stojí samotný iPad 2. Obrovský záujem spôsobil, že zásoby väčšiny obchodov nestačili a boli veľmi rýchlo vypredané, prakticky už po uvedení.

Obchody, aby uspokojili dopyt po iPadoch ostávajú otvorené aj dlho do noci, dokonca Apple Store v Union Street ostal otvorený až do polnoci. Najpredávanejšie iPady sú bielej farby, v kapacitách 32 a 64 GB s WiFi. Menej populárne sú iPady čiernej farby s 3G pripojením, ktorých sa predáva podstatne menej. Najväčšie zásoby iPadov majú samozrejme Apple Stores, niektoré ostatné obchody (ako napr. Best Buy) museli zákazníkom čakajúcim v rade oznámiť, že iPady sú vypredané. Na to hneď pohoršene zareagovali zákazníci, ktorý v rade čakali viac ako 2 hodiny. Odhaduje sa, že v prvý deň predaja iPadu 2 sa predalo až 400 000 kusov, potenciálne až 500 000 kusov. Je to podstatne viac, ako tomu bolo pri prvej generácií, kedy bolo predaných ,,len” 300 000 kusov. iPadu prvej generácie sa podarilo hranicu jedného milióna prekonať až po 28 dňoch, pričom iPad 2 určite túto hranicu prekoná skôr. Pre informáciu, počet iPadov 1 predaných do decembra roku 2010 dosiahol 15 000 000 kusov. Či sa iPadu 2 podarí túto hranicu prekonať, je otázne, ale pravdepodobné. Pokiaľ si neviete predstaviť, ako to vyzeralo vo frontách na iPad 2, pozrite si nasledujúce obrázky, ktoré poskytol AppleInsider.

iPad 2 sa začal predávať 11.3 v USA, v nasledujúcich pár dňoch sa predaj spustí aj ďalších krajinách, vrátane Českej republiky. Tu sa oficiálny predaj začne 25.3. Na Slovensko Apple znovu zabudol, pretože SR nie je v oficiálnych krajinách, kde sa iPad začne predávať od tohto dátumu. Svedčia o tom informácie, ktoré som obdržal od najznámejších slovenských predajcov Apple produktov. Žiadny z predajcov nevedel, kedy sa iPad 2 na Slovensko oficiálne dostane. Je to až smiešne, keďže iPad 1. generácie (ktorý sa na Slovensku taktiež nepredával) obsahuje slovenčinu, to isté aj iPad 2. Prvú generácie ste si mohli zadovážiť, ale museli ste počítať s dodacou dobou 2-3-4 týždne. iPad sa týmto spôsobom stal dostupný približne 3 mesiace pred uvedením iPadu 2. Nám Slovákom ostáva len dúfať, že Apple sa spamätá, alebo že českí predajcovia budú mať veľké zásoby iPadov, teda aj pre nás.

Dnes nejčtenější

.