Zavřít reklamu

Apple svůj nový tablet iPad 3. generace nenabídne v 16GB verzi, tak jak jsme byli do dnes zvyklí u všech základních modelů iPadů. Doposud nejlevnější modely iPhone a iPod touch začínaly na kapacitě 8GB, v případě iPadu se pak jednalo o kapacitu 16GB u základního modelu. Tato kapacita je však v případě iPad 3. generace již zcela nedostatečná a Apple se s největší pravděpodobností rozhodne jako základní model nabídnout iPad 3. generace s kapacitou 32GB.

Současně s vyšším rozlišením displeje se objeví také aplikace a hry jejichž datový objem dosáhne až 2GB dat. Již u iPhone 4/4s dosahují hry velikosti přesahující 1GB. Při několika násobně větším rozlišení bude třeba vykreslit veškeré prvky znovu, mnohem detailněji a tím pádem taktéž navýšit velikost dat. iPad 3. generace nabídne rozlišení 2048×1536 pixelů, na takovém rozlišení se pochopitelně budeme chtít dívat na Full HD filmy, které taktéž zabírají nemálo místa.

Již dnes dostupné Apple Textbooks mají velikost kolem 1GB. V případě Textbooks se navíc jedná o obsah, který Apple chce prosadit i u studentů, kteří si nemohou dovolit kupovat nejdražší modely iPadu s větší kapacitou paměti. Do 16GB modelu iPadu 3. generace by se tedy vešlo zhruba 6 her a jedna kniha ve formátu Textbooks. iPad do kterého se nevejde množství aplikací, knih a filmů nemá žádný význam. Je tedy velmi pravděpodobné, že Apple představí novou cenovou politiku a iPad 3 se bude prodávat v následujících konfiguracích za následující ceny. Je totiž velmi nepravděpodobné, že by Apple zvýšil cenu iPad 3. generace. Zatím u žádného modelu iOS zařízení nedošlo k zvýšení ceny nového modelu.

Ceník iPad 3. generace

  • iPad 32GB Wi-Fi = 499$
  • iPad 64GB Wi-Fi = 599$
  • iPad 128GB Wi-Fi = 699$
  • iPad 32GB Wi-Fi + 3G = 629$
  • iPad 64GB Wi-Fi + 3G = 729$
  • iPad 128GB Wi-Fi + 3G = 829$

Dnes nejčtenější

.