Zavřít reklamu

Chris Koerner zveřejnil na svém blogu ilustraci, názorně porovnávající rozlišení jednotlivých displejů, které v současné době většina uživatelů používá. Porovnal rozlišení iPhone 2g, 3G, 3Gs, iPad 1. a 2. generace, iPhone 4 a 4s, Blu-ray a FULL HD s iPad 3. generace a jeho očekávaným rozlišení. Při vytváření ilustrace vycházel z toho, že většina informací z poslední doby hovoří o rozlišení 2048×1536 pixelů u iPadu 3. generace. Pokud se rozlišení skutečně potvrdí, budou muset vývojáři znovu předělávat aplikace pro vyšší rozlišení, stejně jako při přechodu z iPhone 3Gs na iPhone 4. Na druhou stranu se tak vybarví vývojáři, kteří mají o své aplikace a zejména zákazníky skutečný zájem a nadále se podílejí na vývoji a ty, kteří si chtěli jen zkusit jaké to je být v iTunes App Store.

Uživatele však po představení iPad 3. generace čeká stahování obrovského množství dat, které získají spolu s koupí aplikace nebo hry v rozlišení 2048×1536 pixelů. Již v současné době kvalitní hry a aplikace pro iPhone 4/4S dosahují velikosti přes 1GB. Otázkou je, kam takové objemy dat uložíme a zda bude mít iPad 3. generace v 16GB verzi vůbec smysl prodávat.

iPad-3-resolution-compare

*Pro zobrazení v plném rozlišení klikněte na obrázek. Pokud musíte na vašem displeji scrollovat do stran nebo na výšku, bude mít iPad 3. generace vyšší rozlišení, než kterým disponuje váš současný display.

Dnes nejčtenější

.