Zavřít reklamu

Dlouho jsem hledal mikrofon, který by spolupracoval s iPadem 2 a byl kompromisem mezi cenou, kvalitou a snadnou přenositelností. Vyzkoušel jsem USB mikrofon od americké firmy Samson a po pár dnech používání mohu vřele doporučit. Apple iPad je absolutně tichý přístroj s patřičným výkonem a je k němu dostatek profesionálních audioaplikací. Proto je vhodný i jako mobilní záznamové a střihové zařízení např. pro reportáže či podcasty. Samozřejmě s vhodným externím mikrofonem, neboť ten vestavěný má pochopitelně omezenou kvalitu. K připojeni na iPad 2 je nutný USB adaptér na Apple dock konektor ze sady pro připojení fotoaparátu k zařízení iPad. Mikrofon pochopitelně funguje bez ovladačů i v programech pod systémem OS-X (zkoušeno pod Lionem).

Jedná se o kondenzátorový mikrofon USB ledvinového typu (kardioida) ideální pro domácí studio nebo programy rozpoznávající lidský hlas jako Skype s frekvenčním rozsahem 20Hz-20kHz. Má sluchátkový výstup, tlačítko pro vypnutí mikrofonu, ovladač hlasitosti pro sluchátka, masivní chromované tělo, adaptér na stativ. V ceně je USB kabel a semišový obal. Firma Samson začínala na počátku 80. let minulého století jako výrobce bezdrátových mikrofonních systémů. O tři dekády později jde o jednu z největších firem v oblasti zvukové techniky, která vyrábí a distribuuje produkty třech obchodních značek: Samson, Hartke a Zoom. Sortiment čítá celkově přes 350 produktů, které se prodávají ve 106 světových zemích.

meteor_mic

Mikrofon Meteor je jeden z největších membránových kondenzátorů (25mm), jaké mikrofony USB nabízejí. Dokáže tak zajistit nahrávání bohatého zvuku pro každou aplikaci. S kardioidní směrovou charakteristikou, hladkou frekvenční odezvou a rozlišením 16 bitů, 44,1/48 kHz získáte profesionální zvuk, ať již nahráváte cokoli. Má pochromované tělo a skládací nožičky. Bude se pěkně vyjímat na vašem pracovním stole a snadno ho nastavíte do optimální pozice pro nejrůznější typy nahrávání, od kytary po vokály nebo řeč. Díky 1/8″ výstupu pro sluchátka a knoflíku na ovládání hlasitosti sluchátek máte vše pod kontrolou. Tlačítko vypnutí mikrofonu vám dopřeje soukromí během videokonferencí a pomocí integrovaného adaptéru v dolní části mikrofonu můžete mikrofon Meteor upevnit na stojan nebo do držáku.

grafy

sams1
sams2
sams3
sams4
sams5
sams6

Na následujícím videu uvidíte natočené vybalování mikrofonu včetně ukázání jeho příslušenství. Dále video představí základní ukázku práce Samson Meteoru ve dvou aplikacích pro iPad 2. Mikrofon se dá koupit s 3-letou zárukou za cenu 1790 Kč včetně DPH např. na KYTARY.CZ . Za vyšší cenu 3029 Kč ho nabízí Apple Store CZ .

yt_video


Dnes nejčtenější

.