Zavřít reklamu

iPad vlastním už takmer rok. Od tej doby, som na ňom testevoval veľké množstvo aplikácií.  Mnohé z nich splnili prvontné očakávania, niektoré ich dokonca prevýšili ale napriek všetkému drtivá väčšina nestála za nič, respektíve som pre ne nenašiel využitie a z iPadu išli preč po pár spusteniach. U iPad aplikácií je už tradične zvykom, že majú väčšiu hodnotu ako podobné aplikácie určené pre iphone a tak môže vísť hladanie tej správnej twitter či office aplikácie vcelku draho. Preto som si pripravil rebríček tých najlepších aplikácií v danej kategórií, ktoré sa mi postupom času osvedčili a používam ich denno denne .

Echofon

Pri výbere najlepšieho twitter klienta som bol dôrazný a testoval som vela alternatív, avšak po nájdení Echofona som prestal hladať. Jeho jednoduchý a intuitívny design s množstvom funkcií si ma plne získal a do dnešnej doby mu neviem nič vytknúť.

Lite verziu si môžete zadarmo stiahnuť tu

Pro verziu si za cenu 4,99$ môžete stiahnuť tu

The elements

Ak ste rovnako ako ja študent, určite nedáte dopustiť na túto aplikáciu, ktorá slúži primárne ako periodická tabuľka prvkov, no skrýva vo svojich útrobách neskutočné kvantum informácií.  Osobne mi akurát vadí že aplikácia z času na čas spadne. Niekomu však môže taktiež prekážať angličtina ale nemyslím si, že to v dnešnej dobe bude veľký problém.

The elements si za cenu 13,99$ môžete kúpiť tu

VEVO HD

Myslím si, že sa nemýlim, ak predpokladám, že takmer každý užívateľ iPadu narazil na problém pri spustení oficiálnych videoklipov z youtubu, pri použití originál youtube iPad aplikácie. Interpréti totižto mnohokrát nepovolujú prehrávanie ich videoklipov prostredníctvom iPadu. Tento problém rieši aplikácia VEVO, ktorá umožňuje prehrávať práve tieto piesne.

Aplikáciu Vevo HD si zadarmo môžete stiahnuť tu

Friendly Plus For Facebook

Aplikácia slúži ako klasický facebook klient, ktorý hlavne umožňuje chat s priateľmi. Okrem iného zvláda aj importovanie nových fotografií, prezereanie násteniek, skupín a vela ďalšieho.

aplikáciu Friendly Plus For Facebook si môžete za cenu 0,99$ kúpiťtu

Pages

Akokoľvek vlastním celú sadu iWorku pre iPad, reálne som z toho využil iba Pages. Mnohokrát mi tak iPad slúžil ako primárny spôsob zapisovania si poznámok na prednáškach. Obzeral som sa aj po iných alternatívach, hold lepšiu som ale nenašiel.

Pages si za cenu 9,99$ kúpiť tu

Night Central for iPad

Ak vlastníte dock pre ipad určite oceníte aplikáciu Night Central for iPad, ktorá spraví z inak nudnej čiernej obrazovky poprípade z domovskej obrazovky iPadu užitočné hodiny aj s aktuálnou predpoveďou počasia.

Lite verziu aplikácie Night Central for iPad môžete sťahovať tu

Plnú verziu aplikácie môžete sťahovať za 2,99$tu

Calculator ℠

Akokoľvek iPad v základe neobsahuje kalkulačku, je nutné ju doinštalovať. Mnoho kalkulačiek na app store majú preplnené a koniec koncov nepohodlné užívatelské rozhranie. Preto ma očerila aplikácia cCalculator ℠,  ktorá poskytuje rozsiahle možnosti počítania a jej grafické rozhranie neruší.
Aplikáciu Calculator ℠ môžete za cenu 0,99$ sťahovať tu

Pulse News Reader

Pre mňa najlepšia RSS čítačka akú som našiel. Jednoduché a pekné užívateľské rozhranie s vela funkciami ju spravili pre mňa aj celkove najoblúbenejšiu aplikáciu v celom iPade. Doporučil by som ju každému. Rozsiahlu recenziu si môžete prečítať tu

Pulse News Reader si zadarmo môžete stiahnuť tu

A tím u mňa využiteľné aplikácie na iPad končia. O hrách si povieme na budúce, no do tej doby sa s nami skúste podeliť o vaše najoblúbenešie aplikácie v komentároch pod článkom :)

Dnes nejčtenější

.